De nominerade till Årets Nybyggare är klara!

Kriterium: Årets Nybyggare ska ha utländsk bakgrund, vara förebildsskapande och en inspirationskälla till andra samt ha bidragit till den lokala tillväxten. Företaget ska ha funnits i Dalarna under minst 3 år och visat på ett positivt resultat eller utveckling.

De nominerade är:

Karin och Dick Blaauboer, Turistgården, Särna
Bed & Breakfast och vandrarhem
www.turistgardensarna.com

Motivering: Karin och Dick på Turistgården i Särna arbetar professionellt med paketering och utveckling av produkter inom natur- och ekoturism. Paret är en förebild för hur man kan etablera verksamhet och bli delaktig i samhällsutvecklingen på en liten ort.

Tania och Norma Fabro, Comita Inn, Ludvika
Hotell
www.rex-hotell.se

Motivering: Tania och Norma driver sedan 4 år tillbaka Rex Hotell i Ludvika. Trots bristande erfarenhet av att driva hotell så är de idag otroligt omtyckta och hårt arbetande hotellägare med en lönsam verksamhet.


Nazbaz Saleyi och Gulcyn Önen, Hårvågen, Avesta

Frisersalong
www.harvagen.se

Motivering: Nabaz och Gulcyn på Hårvågen AB i Avesta har under åren utvecklat sitt företag och växt i en hårt konkurrensutsatt bransch. De är idag en väl etablerad aktör i kommunens näringsliv och dess samhällsutveckling.

Jurygruppen har bestått av representanter från SEB, Falun Borlänge-regionen, Invest in Dalarna och Almi Företagspartner.

Vinnaren av utmärkelsen Stjärnan offentliggörs och hyllas vid Stjärngalan 31 januari 2013 i Falun.

2012-12-11T20:19:47+01:00december 11th, 2012|