De nominerade klara för Årets Exportföretag!

Kriterium: Årets Exportföretag uppvisar en stark utveckling av sin export och har en stark och positiv utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

De nominerade är:

MAFI AB, Mora
Säljer master och antennfästen.
www.mafi.se

Juryns motivering: MAFI AB med säte i Mora exporterar framgångsrikt runt om i hela världen. Exportandelen av omsättningen ökar och vinstmarginalen hänger med. Företaget har en positiv trend i arbetstillfällen och man har flyttat hem tillverkning från andra delar av världen till Mora. Det finns fortsatt tydliga behov av produkten internationellt så här finns potential.

PRESSMASTER AB, Älvdalen,
Tillverkare av kundanpassade kontaktpressningsverktyg
www.pressmaster.se

Juryns motivering: PRESSMASTER AB i Älvdalens framgångar bygger på 35 års yrkesskicklighet och förmågan att genom prestigefyllda innovationer ständigt ligga i framkant De exporterar 85 % av sin tillverkning till bland annat Europa, USA och Japan. Företaget har under flera år haft en betydande ökning i omsättning och i exporten likaså. Ambitionen att växa går inte att ta miste på. Pressmasters läge kanske verkar udda men företaget har bevisat motsatsen och dess verksamhet och exports betydelse för Älvdalen är odiskutabel.

SITTAB Stol AB
Utvecklar och säljer stolstillbehör i standard eller kundanpassade versioner
www.sittab.se

Hälften av Säterföretaget SITTAB STOL ABs försäljning går på export. Med världsledande kunder är kraven stora men Sittab ryggar inte. De har en tydlig exportstrategi som givit resultat och visar på fortsatt expansion internationellt. Visionen ”Sittab Inside” (motsvarande Intel inside”) är outstanding och visar på den stolthet och det go som finns i företaget.

Jurygruppen har bestått av representanter från Mellansvenska Handelskammaren, Högskolan Dalarna, Almi Företagspartner, Exportrådet, SSAB och Stora Enso.

Vinnaren av utmärkelsen Stjärnan offentliggörs och hyllas vid Stjärngalan 31 januari 2013 i Falun.

 

 

 

2012-12-14T08:01:54+01:00december 14th, 2012|