Årets Företag 2012 – här är de nominerade.

Kriterium: Årets företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarelett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

 

Oppigårds Bryggeri AB
Bryggeri
www.oppigards.com

Juryns motivering:Med stark förankring i bygden samt med passion och övertygelse om värdet av ett gott hantverk skapar företaget starka bryggeriprodukter med hög kvalitét, vilket tillsammans med ett växande sortiment, gett betydande marknadsframgångar.

 

Mora of Sweden
Tillverkar knivar och isborrar
 www.moraofsweden.se

Juryns motivering: Med samlad kunskap från en sekellång historia och ett lokalt förankrat varumärke har företaget trots en knivskarp konkurrens framgångsrikt skurit guld med sina knivar och isborrar, såväl inom landet som på flera viktiga exportmarknader.

 

Dala Profil AB
Profilerad plåt för tak- och fasadbeklädnad
www.dala-profil.se

Juryns motivering: Med en imponerande tillväxt byggd på branschunik service och ett uttalat kundfokus har företaget med stor framgång valsat, klippt och distribuerat plåtprodukter av olika slag till nöjda kunder såväl inom som utom landet.

Jurygruppen har bestått av representanter från Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Vinnaren offentliggöra på Stjärngalan den 31 januari 2013.

2012-12-17T09:15:58+01:00december 17th, 2012|