De nominerade till Årets Varumärke

Kriterier:Årets Varumärke i Dalarna har haft en stark utveckling under året i såväl kännedom som attityd samt har bidragit med en betydande del till företagets finansiella resultat.

Leksands Knäckebröd, Leksand
www.leksands.se
Juryns motivering: Familjeföretaget som nu är inne på fjärde generationen knäckebrödsbagare har visat att kontinuitet, kvalitet, god smak och utmärkt affärsutveckling går att förena med varumärkesvård. Med en uttänkt strategi, mod och kreativitet har man lyckats ta marknadsandelar från konkurrenten i Filipstad – trots en bråkdel av resurser.

Falu Rödfärg
www.falurodfarg.com
Faluns stolthet och hela Sveriges rödfärg var snubblande nära att bli en generisk färgkod. I ett modigt förändringsarbete räddades varumärket genom en stärkande strategi som konsekvent genomfördes till punkt och pricka. Och med ett resultat som talar för sig själv – en vinstökning med över hundra procent.

Vasloppet
www.vasaloppet.se
Inom ramen för vad som är världens största långdistanslopp på skidor har en enastående produktutveckling skett. Inte minst visade det sig med sommarens succé cykelvasan. Och det utan att historien har gått förlorad. Varumärket har fört en vacker bygd ut i världen och världen till dem och kan i det hänseendet knappast överskattas i betydelse.

Jurygruppen har bestått av representanter från Dalarnas Tidningar, TV4, Norkay och Appelli Advokater.

Vinnaren offentliggörs och hyllas vid Stjärngalan 31 januari 2013 i Falun.

2012-12-19T08:17:46+01:00december 19th, 2012|