Årets Företagsledare & Årets Ungdomsföretagare

Nominerade Årets Företagsledare 2013

Årets företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och/eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper. Personen ska ha en tydlig ledarroll i eget företag eller som anställd verksamhetsledare.

– Thomas Vissgården, Isoflex AB, Gustafs

Med ett öra på rälsen och en hand på styrspaken leder denna företagsledare sitt företag över hela jordklotet. Genom nya produkter och spännande etableringar skapar han förtroende såväl hos kunder som hos medarbetare.

– Patrik Andersson, Siljans Chark, Mora

Den här företagsledaren tar sitt jobb på blodigaste allvar. Med en tydlig vision och viljan att låta sina medarbetare vara bäst har företagsledaren plockat många guld!

– Malin Ohlsson, Enigheten, Borlänge

I en tuff bransch har företagsledaren genom en passionerad idé skapat ett företag som levererar värme och omtanke i varje moment. Genom ett ledarskap som baseras på otvivelaktig känsla lyckas företagsledaren förmedla tjänster över halva landet.

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco, EY, Grant Thornton, KPMG, Nohrstedt & Partners och PWC deltagit.

 

Nominerade Årets Ungdomsföretagare 2013

Årets ungdomsföretagare ska inte vara äldre än 30 år (1983) och genom målmedvetet, engagerat och kompetent arbete ha drivit och utvecklat ett eget företagande.

– Emelyne Norell, Norells hästsport AB, Borlänge

Att jobba med ett fritidsintresse är mångas dröm. Emelyne har vågat slänga sig ut i företagsvärlden och från försiktig trav övergått i galopp för att konkurrera med stora kedjor. För henne ligger kunskap och kvalitét i fokus och tillsammans med sin kompetenta personal har hon det gångna året utvecklat företaget till nya höjder.

– Josef Wåhlin, Wåhlins Gasskärning, Avesta

Med stor ödmjukhet, mycket energi och tydligt ledarskap har han tillsammans med sina medarbetare utvecklat företaget vidare i en hård och tuff bransch med effektivitet, kundanpassning och lean i fokus. Han är av den nya generationens ledare som kommer att göra Dalarna och Sverige konkurrenskraftig på en global marknad.

– Jonas Grenfeldt, GFD Webbyrå AB, Falun

Jonas har med en stark tro på människors motivation och kundrelationen i fokus etablerat GDF webbyrå som en stark spelare på en tuff och konkurrensutsatt marknad. På två år gått från en till åtta anställda. Han har med en stor mognad lagt långsiktiga strategier för hur han vill utveckla företaget, sina anställda och med utgångspunkt från Dalarna har han hela Sverige som spelplan.

I jurygruppen för Årets Ungdomsföretagare har representanter från Artic Paper Grycksbo, DalaKraft, Dalarnas Försäkringsbolag och Högskolan Dalarna deltagit.

 

 

 

2013-12-09T08:50:40+01:00december 9th, 2013|