Årets Nyföretagare & Årets Nytänkare

Härmed presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan. Nu återstår endast Årets Dalaprofil, som presenteras på Stjärngalan 2014.

Nominerade Årets Nyföretagare 2013

Årets nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

– Mathias Engh, Engh Mek AB, Ludvika

Mathias har på kort tid byggt upp en lönsam verksamhet och under andra verksamhetsåret också utökat verksamheten ytterligare med fler medarbetare och en ökad omsättning.

– Annica Frank Lennartsson, Smedby Handel AB, Dala-Husby

Annika har i samarbete med ortsbor lyckats skapa möjligheter för att bibehålla en god service på landsbygden och ser även möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare.

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från Bjursås Sparbank, Leksands Sparbank, Norrbärke Sparbank, Stiftelsen Teknikdalens Företagsinkubator och Tranbodarna deltagit.  

 

Nominerade Årets Varumärke 2013

Årets Varumärke i Dalarna har haft en stark utveckling under året i såväl kännedom som attityd samt har bidragit med en betydande del till företagets finansiella resultat.

– Leksands IF

Det sägs att få lag har så mycket hemmapublik på sina bortamatcher som de blå stjärnorna från Leksand. Den som sett Leksands IF i Globen vet att det ligger något i det. Trots mediadrev står varumärket stadigt och är älskat av ännu fler tack vare framgångarna i SHL.

– Spendrups

Detta familjeföretag bevisar hur viktigt ursprunget är för varumärket. När Spendrups valde att bygga Europas modernaste bryggeri hemma i Grängesberg fick man inte bara ovanligt mycket publicitet och goodwill. Kanske räddade man en hel bygd i samma drag.

– Vasaloppet

Detta återkommande jätteevenemang tar bokstavligt talat Dalarna ut i världen och världen till Dalarna. Vasaloppets betydelse för Mora kan inte heller överskattas. Skickligt och ansvarsfullt har man lyckats utveckla verksamheten utan att skada detta klassiska varumärke.

I jurygruppen för Årets Varumärke har representanter från Appelli Advokater, Dalarnas Tidningar, Marknadsföreningen i Dalarna, Norkay och TV4 deltagit.

 

2013-12-12T08:42:50+01:00december 12th, 2013|