Årets Företag och Årets Exportföretag

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarlett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

Jurygrupp: Representanter från Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

 

Edvin Larssons Mekaniska AB, Dala-Järna

Med hög kvalitet och service förses svenska och europeiska kunder med högkvalitativa gripklor och hydraulcylindrar. Företaget drivs i tredje och fjärde generationen, är i ständig utveckling produkt- och kompetensmässigt, allt inom ramen för uttalat miljö och kvalitets arbete.

 

HMB Construction AB, Falun

Med rötterna i Dalarna och mottot ”allt är möjligt” har bolaget utvecklats till ett av de 20 största byggföretagen i Sverige. Det uppnås med en skicklig arbetskår, företagsanpassat ledningssystem och med ambitionen att göra byggprocessen så enkel som möjligt.

 

Jofama AB, Malung

Med en historia som ett av Scandinaviens äldsta och största företag i branschen har företaget varit Malung troget sedan 1926. Kvalité förknippas med företagets produkter oavsett om det är inom mode, mc- eller snöskoterkläder.

 

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag uppvisar en stark utveckling av sin export och har en stark och positiv utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

Jurygrupp: Representanter från Almi Företagspartner GävleDala, Business Sweden, Mellansvenska Handelskammaren och SSAB.

 

Pressmaster AB, Älvdalen

Pressmaster AB utvecklar, tillverkar och säljer handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Med 85% av sin omsättning på export och en god lönsamhet har man haft en mycket stark utveckling på globala marknader. Sedan 1976 tillverkar man verktyg i Älvdalen där människorna, kunskapen och miljön stimulerar nya smarta lösningar.

 

Fiskarheden Trävaru AB, Transtrand

Ett familjeföretag med verksamhet sedan 1923 som genom en driven företagsledning med klara strategier för export har vågat sig in på tuffa marknader som konkurrenterna valt bort. Genom lyckade personalrekryteringar, tydliga kunderbjudanden, god service och kraftig tillväxt lyckas Fiskarheden Trävaru AB inte bara vara ett av de största sågverken i landet utan också att sälja sina produkter i världens alla hörn.

 

Mora of Sweden AB, Mora

Produktutveckling genom kunskap och tradition har byggt Mora of Swedens starka knivvarumärke. Med stort mod och en stabil förankring i bygden har företaget hittat nya kundsegment. Genom att arbeta strategiskt på nya exportmarknader har man lyckats skapa god lönsamhet trots knivskarp konkurrens.

2014-12-10T06:00:05+01:00december 10th, 2014|