Årets Nyföretagare och Årets Varumärke

Härmed presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan. Nu återstår endast Årets Dalaprofil, som presenteras på Stjärngalan 2015.

 

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

Jurygrupp: Representanter från Bjursås Sparbank, Falu Energi och Vatten, Leksands Sparbank och Stiftelsen Teknikdalens Företagsinkubator.

 

Dan och Magnus Axelsson, Br. Axelssons Mark & Sten AB, Borlänge

Bröderna Axelsson har på kort tid lyckats etablera sig inom anläggningsbranschen i Borlänge med omnejd. Med god ekonomisk kontroll och på ett målmedvetet och inspirerande sätt, har de utvecklat ett stabilt företag med växande framtidsutsikter.

 

Petter Myhlback, Anders Hultgren, Jan Johansson och Petter Lundgren, Clockwork Bemanning & Rekrytering AB, Falun

Ett rekryterings- och bemanningsföretag där företag kan erhålla rätt kompetens, allt från chefer till specialister. Teamet bakom Clockwork har på ett utmärkt sätt lyckats utveckla företaget både ur ett ekonomiskt och socialt perspektiv.

 

Marie och Peter Karlsson, Räfsnäsgårdens Värdshus & Konferens AB, Ludvika

Marie och Peter Karlsson och deras personal har med omtanke, glädje och passion utvecklat detta vandrarhem till en träffpunkt där gästerna har möjlighet att bo, konferera och njuta av närproducerad, hemlagad mat i en vacker miljö.

 

Årets Varumärke

Årets Varumärke i Dalarna har haft en stark utveckling under året i såväl kännedom som attityd samt har bidragit med en betydande del till företagets finansiella resultat.

Jurygrupp: Representanter från Dalarnas Tidningar, Norkay och TV4.

 

Vasaloppet, Mora

Denna klassiker har kännedom på 85% bland svenskar, men även utomlands är Vasaloppet ett begrepp. Breddningen av produkter har inte skett på varumärkets bekostnad, tvärtom. Cykelvasan och Ultravasan har ökat antalet besökare från 70 000 till 100 000 per år. Men varumärkets styrka är tydligast för sponsorerna som upplever merförsäljningen, framkallat av Vasaloppets enorma immateriella värden.

 

Pappelina, Falun

Handen på hjärtat, hur många brandade mattor känner du till? Eller kuddar, lampor eller löpare? Detta dalaföretag gjorde mer än tog plastmattan in i finrummet. Det tog varumärket ut i världen och på dess löfte säljer de nu en uppsjö uppskattade inredningsdetaljer. Varumärket är nu skyddat i 42 länder och på stormässan Maison & Object i Paris står man i prestigehallen.

 

Idre Fjäll

Målmedvetet och fokuserat har denna fina vintersportsort lyckats nå nya gäster. Antalet nya besökare har ökat med 33% på vintern och med 41% på sommaren. Framför allt bland holländare har detta blivit en favorit. Det är ingen slump. Det handlar inte om hur mycket resurser man har, utan hur man använder de man har. Och hur man hittar de kunder som verkligen gillar det man säljer. Det har Idre Fjäll verkligen lyckats med!

2014-12-11T06:00:12+01:00december 11th, 2014|