Föreläsningsreferat: Hotell Hagström

hannah

Framgång ut i världen

Kan en global hotellkedja baserad på ett avsomnat varumärke byggas från Älvdalen och utåt? Hannah Risander tänker inte ge sig utan att verkligen, verkligen ha försökt.

– Varför ska man försöka göra något annat än något riktigt stort? Det finns så oerhört många som inte vågar testa hela vidden av sina idéer. Jag tänker inte vara en av dem, berättade Hannah under sitt föredrag på Stjärngalan.

Ni kanske har hört storyn? Hannah Risander är ansiktet utåt för Hotell Älvdalen som under 2015 omvandlas till hotell/museum/upplevelselokal/turistattraktion under namnet Hotell Hagström. Trots pågående renovering av restaurang, lobby och reception går verksamheten med vinst. Och nu står hotellrummen på tur, rum som ännu har kvar gardinerna Hannas mamma sydde 1986.

– Vi har många olika sorters gäster. Det är skidåkare, deltagare på simläger, fabriksbyggare och många andra. Gemensamt är att de gillar hotellet, storyn bakom och är nyfikna på det vi vill göra med konceptet, berättar Hannah som driver verksamheten tillsammans med Jonny Risander, Malin och Linus Zetterman. Allt med ledorden passion, engagemang, glädje och familjärt.

Konceptet med Hotell Hagström börjar med entreprenören Albin Hagström som byggde dragspelen som musiksatte de svenska dansbanorna och sedan, när rocken kom, växlade över till elgitarrer. 2015 var det 90 år sedan han grundade firman.

– Han gick bort 1986, samma år som jag föddes. Det är dags att göra något mer av det namnet för Älvdalen och alla som tycker om att bo på hotell.  Idag är det lätt att hitta hotell med moderna och rena, fina rum. Men är de inte ofta väldigt tråkiga? Jag vill att det ska finnas möjlighet till olika aktiviteter på rummen. Det ska vi skapa, intygade Hannah.

Grundstenen till det blivande hotellimperiet är redan lagd i Älvdalen. Där kanske också en musikstudio kan byggas, så att platsens unika historia tas tillvara på bästa sätt.

– Det finns så många idéer att arbeta med och jag arbetar gärna. Men jag ser inte det jag gör som jobb. Jag känner en stark passion för hela satsningen på hotellet. När vi dessutom möts av så många positiva reaktioner från älvdalingarna, våra gäster och alla våra partners blir det ännu roligare och känns ännu viktigare att fortsätta satsa, intygar Hannah och fortsätter:

– Första Hotell Hagström öppnar i Älvdalen, nästa kanske på Manhattan eller i Austin i USA, vi får se. Men helt klart är amerikanarna väldigt intresserad av konceptet, inte så konstigt eftersom bland andra Elvis och Zappa spelade på gitarrerna från Älvdalen.

2015-02-05T15:46:00+01:00februari 5th, 2015|