Årets Företag och Årets Exportföretag

 

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarlett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

Jurygrupp

Falu Energi & Vatten, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Bilkompaniet Mora Leksand Malung AB

Med hjärtat väl förankrat i Dalarna och en stor tro på bygden har de lyckats att kombinera traditionen i Dalarna med ett nytänk i en mogen bransch.

Svenska Standardbolag AB

Håller sin position som marknadsledande med tjänster för ett bolag i alla dess faser och adderar nya produkter i takt med förändring och utveckling i omvärlden. Står för stabilitet och kontinuitet i en bransch som behöver högt förtroende.

Swemas

Bolaget har under de senaste åren ökat såväl omsättning, vinst som antalet anställda och är ett av ortens mest lönsamma företag. Företaget har specialistkompetens inom sten- och gruvindustri och fortsätter att utvecklas med stark tillväxt.

 

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag uppvisar en stark utveckling av sin export och har en stark och positiv utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

Jurygrupp

Almi Företagspartner GävleDala, Business Sweden, Mellansvenska Handelskammaren, SSAB.

Autoform

Ortens stolthet har med sitt stora kunnande och effektiva produktionsapparat en bra plattform för sin tillväxt och export. Med kunder i alla europeiska bilmärken (utom ett) och en kapacitet att forma allt i plast men också sin egen framtid på exportmarknaden har de kapacitet att nå ännu längre.

Ctek

Tydlighet och fokus definierar detta bolag – I sin exportstrategi, sina kund- och produktsegment, sin innovation och i sin personalpolitik. Med en hög och jämn kvalitét i produkter och distribution laddar de för en framgångsrik export till 60 länder.

Dellner Couplers AB

Med en omsättning som närmar sig en miljard men med fortsatt fullt fokus på ökad tillväxt. På de internationella marknaderna är man inne på ett spår som gör ett redan starkt bolag ännu starkare. Med 100% kontroll på sina exportmarknader kopplar de ihop sina stora affärer.

2015-12-09T07:00:04+01:00december 9th, 2015|