Årets Företagsledare och Årets Nyföretagare

 

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Företagsledare

Årets Företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och/eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper. Personen ska ha en tydlig ledarroll i eget företag eller som anställd verksamhetsledare.

Jurygrupp

Adecco, EY, Grant Thornton, KPMG, Nohrstedt & Partners och PwC.

Johan Larsson, Dalab Group AB

Genom ett stort mod och järnvilja har företagsledaren grundat en expansiv koncern med högt ställda mål på kvalitet och leveranssäkerhet. Med en tydlig strategi kring öppenhet, ansvar och bra dialog har företagsledaren skapat ett bra klimat för medarbetare, företagets tillväxt och kundnöjdheten.”

Pierre Bengtsson – MAFI AB

I en växande och högteknologisk bransch har företagsledaren lyckats etablera långsiktiga relationer på en världsmarknad. Med stort fokus, modiga beslut, leveransprecision, kvalitet och tydliga processer har företagsledaren skapat högt förtroende och tillit hos medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Rickard Lyko, Lyko Online AB

En driven företagsledare som alltid satsar 100 % när han bestämt sig. Ledaren driver ett företag i konstant förändring där höga krav leder till exceptionell tillväxt och medarbetare som ständigt utvecklas med uppgifterna.

 

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

Jurygrupp

Bjursås Sparbank, Södra Dalarnas Sparbank, Leksands Sparbank, Dalarnas Företagsinkubator från Stiftelsen Teknikdalen.

Jan Lindblom, AB ByggProjekt

Stort fokus på att skapa värde för kunden! Jan har, tillsammans med sina medarbetare, byggt ett företag som gått till en omsättning på 29 miljoner under första verksamhetsåret inom husbyggnadsproduktion.

Samuel, Rickard och Pontus Eriksson, Skyltstället Sverige AB

Bröderna Eriksson har sedan bolagsstarten målmedvetet med en tydlig styrning och affärsinriktning, arbetat upp verksamheten genom franchisekoncept, mot att bli det självklara valet av skyltar.

Jeff Öijer, Mora Teknik och Bygg AB

En entreprenör som ser möjligheter i det mesta och som använder sin tävlingsinstinkt och sitt kontaktnät till att utveckla inte bara ett utan flera företag.

2015-12-10T07:00:22+01:00december 10th, 2015|