Vinnarna av utmärkelsen Stjärnan 2015

Stjarngalan Grupp 2016

 

Årets Nyföretagare

Stjarngalan 2016 bp

Jan Lindblom, AB ByggProjekt i Dalarna – Falun

Jan har, tillsammans med sina medarbetare, byggt ett företag som gått till en omsättning på 29 miljoner under första verksamhetsåret inom husbyggnadsproduktion.

Årets Exportföretag

Stjarngalan 2016 ctek

Ctek, Vikmanshyttan – Hedemora

Tydlighet och fokus definierar detta bolag – I sin exportstrategi, sina kund- och produktsegment, sin innovation och i sin personalpolitik. Med en hög och jämn kvalitét i produkter och distribution laddar de för en framgångsrik export till 60 länder.

Årets Ungdomsföretagare

Stjarngalan 2016 jeffoijer

Jeff Öijer, Mora Teknik och Bygg AB – Mora

Med mod och målmedvetenhet har Jeff Öijer, utvecklat och skapat hållbara företag inom olika branscher. Han bygger sitt företagande med viktiga ingredienser som kompetens, nytänkande och samverkan skapar, nya affärsmöjligheter och bygger en bra grund för framtiden.

Årets Nybyggare

Stjarngalan 2016 marcel

Patricia och Marcel Molenkamp, Lek ute i Sverige AB – Falun

Patricia och Marcel har genom lekfullhet och entreprenörskap byggt upp en nischad och framgångsrik verksamhet.

Årets Företag

Stjarngalan 2016 swemas

Swemas – Ludvika

Bolaget har under de senaste åren ökat såväl omsättning som antalet anställda och är ett av ortens mest lönsamma företag. Företaget har specialistkompetens inom sten- och gruvindustri och fortsätter att utvecklas med stark tillväxt.

Årets Nytänkare

Stjarngalan 2016 x

Karl-Oskar Lundin och Johanna Vikar, Xeronic AB – Borlänge

I den ökande e-handelstrenden finns behov av enkla digitala transaktioner. Med hjälp av BizifyMe kan fler, även små, leverantörer erbjuda bilder, filmer, spel, appar o dyl. Betalningen kan dessutom fördelas till flera mottagare.

Årets Företagsledare

Stjarngalan 2016 lyko

Rickard Lyko, Lyko Online AB – Vansbro

En driven företagsledare som alltid satsar 100% när han bestämt sig. Ledaren driver ett företag i konstant förändring där höga krav leder till exceptionell tillväxt och medarbetare som ständigt utvecklas med uppgifterna.

Årets Varumärke

Stjarngalan 2016 morakniv

Morakniv

Med en genomtänkt och detaljrik strategi har man lyckats förena ett modernt uttryck med en stark historia. Ovanpå detta har varumärket framgångsrikt lyfts fram i nya kommunikationskanaler och dialogen med konsumenterna i sociala medier har växt rekordstarkt under 2015.

Årets Dalaprofil

Stjarngalan 2016 torneklint

Karin Torneklint

Årets Dalaprofil är starkt förknippad med Dalarna och känd långt utanför Dalarnas gränser. Årets Dalaprofil har positiv inverkan på affärsmöjligheter, näringsliv, utveckling och kontaktytor. Årets Dalaprofil är en person, en organisation eller ett företag som också genererar goodwill utifrån en välskött ekonomisk och etisk position. Årets Dalaprofil har under lång tid byggt kunskap, skaffat bred erfarenhet och skapat god renommé.

Tack vare gott ledarskap och god kompetens har hon spridit trygghet och stabilitet så att teamet har kunnat prestera långt mycket mer än väntat. Att få ut max och vara bäst när det gäller är en konst i sig och det har hon lyckats med i sin nuvarande roll.

Årets Dalaprofil 2015 är vår första kvinnliga förbundskapten i friidrott.

 

Fotograf Håkan Olsén

2016-01-29T07:24:39+01:00januari 29th, 2016|