Årets Ungdomsföretagare, Årets Företag och Årets Exportföretag

Härmed presenterar vi årets första nominerade i tre kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

Årets Ungdomsföretagare

Årets Ungdomsföretagare ska inte vara äldre än 25 år och genom målmedvetet, engagerat och kompetent arbete ha etablerat och utvecklat ett eget företagande.

JURYGRUPP

Dala Energi, Dalakraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Region Dalarna, Skyltstället och Ung Företagsamhet.

De nominerade till Årets Ungdomsföretagare 2018 är:

Simon Goot, Goot Media, Prep Group AB, PT Online – Gustafs

Simon har drivit egna bolag sedan gymnasietiden och upptäckte tidigt vilken belöning det innebar att utveckla egna idéer. Ambitiös som han är, lämnar han inget åt slumpen utan vill dela med sig av en del framgångsnycklar, inspirera och vara en förebild för att skapa resultat.  Han är medveten om sina möjligheter och har en genomtänkt plan för affärsutveckling. Att driva egna ”frön” och projekt är det självklara målet.  

Pontus Lindman, Expect Magic – Säter

Vad vore Sverige utan kontakter med världen – ingenting. Det upptäckte han tidigt i sin kanske något udda karriär som fick en flygande start med egentillverkade produkter. Samarbeten som fortsatt och nu gjort honom till ett av de mer kända namnen i branschen. Att våga tänka utanför ramarna, förflytta gränser, testa nya vägar och på ett affärsmässigt sätt utveckla företagandet internationellt har varit självklart.

Hampus Sjöberg, Michael Artz – Borlänge

Glädje, passion och lycka är vad Hampus vill förmedla i sina unika och nyskapande produkter. Med sina färgstarka uttryck har han utvecklat ett företagande där konst och entreprenörskap kan användas som redskap för att ansluta människor över hela världen. Hans kreativa skapande och originella idé ligger rätt i tiden och kan utvecklas ytterligare.

Emelie Eriksson, Snickars Brukshästar – Sollerön

I den vackra Dalamiljön är självklart upplevelseturismen något som efterfrågas. Att kunna erbjuda kunden naturnära och genuina upplevelser i fin miljö, lockar såväl svenska som utländska besökare. Emelie har på ett självklart sätt utvecklat sitt intresse och sin kunskap till ett hållbart företagande med fokus på bevarande, kvalité, säkerhet och välbefinnande.

 

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Almi GälveDala, Falu Energi & Vatten, First Hotel Brage, Handelsbanken, Nordea, Previa AB, SEB och Swedbank.

De nominerade till Årets Företag 2018 är:

Feal AB, Horndal

Med en kombination av funktionalitet, kvalitet och nytänkande har företaget en ledande ställning som producent för sina unika produkter till personer med funktionsnedsättning och transportindustrin. Företaget har haft en god hållbar ekonomisk tillväxt och har från Horndal nått hela världen med en tydlig vision om att förbättra livet genom att göra världen tillgänglig för alla.

Morakniv AB, Mora

I Mora vet man hur en slipsten ska dras. I över 100 år har förnyelse och tradition gått hand i hand. Morakniv är ett anrikt familjeföretag som har en klar vision om vad man vill åstadkomma och hur man kan uppnå sina mål. Företaget har klarat konststycket att få en tillväxtkedja med en effektiv produktion, goda regionala underleverantörer, engagerad och kunnig personal och marknadsföring som talar till rätt målgrupp i en knivskarp konkurrens.

HMB Construction AB, Falun

För att bygga ett lönsamt företag med spikrak tillväxt krävs det hårt arbete. Med sitt fundament i Dalarna har man lyckats skapa ett företag med ett tydligt utmejslat ledarskap. Här får engagerade medarbetare bygga broar för utveckling och karriär vilket varit en av grundstenarna i bolagets starka företagskultur. Ett imponerande företagsbygge som sedan starten för 24 år sedan konsekvent varit ett av de lönsammaste bolagen i branschen.

Kläppen Ski Resort AB, Malung-Sälen

Ett familjeföretag som vågat ta ut svängarna när man stakat ut en masterplan för etableringen på fjället. Som granne till en jätte är ledningens stora förmåga att skapa affärsmöjligheter och bibehålla sin unika prägel avgörande med en bergfast tro på möjligheterna vill Kläppen göra fjällvärlden tillgänglig för fler än de redan inbitna. Säkerligen kommer den nya flygplatsen i Scandinavian Mountains bidra till företagets fina före.

 

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag i Dalarna ska ha en kommunicerad och långsiktig strategi med målmedveten satsning på nya exportmarknader och/eller nya exportkunder. Detta har under året resulterat i betydande tillväxt och utveckling av företagets exportaffärer som därmed utgör en betydande del av den totala omsättningen. Företaget ska ha en tydlig Dalaprofilering med bas och huvudkontor i Dalarna.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Almi GävleDala, Business Sweden, Dalarna Science Park, Danske Bank, Hydroforming Design Light, Mellansvenska Handelskammaren, SSAB.

De nominerade till Årets Exportföretag 2018 är:

Pressmaster AB, Älvdalen

Pressmaster formar sin tillverkning helt enligt kundernas behov som de har en genuin förståelse för. De klämmer till med en världsledande position i kontaktpressningsverktyg och ständigt växande marknader i jordens alla hörn.

Morakniv AB, Mora

Morakniv är ett modernt företag med en mycket lång historia. De marknadsför sina skarpa produkter i 55 länder via influensers, sociala medier och en lokalförankrad säljkår – alltid med fokus på varumärke och marknadsanpassad design.

ALO Center AB, Mora

Företaget är ett väloljat maskineri av teknisk utveckling och kundanpassade lösningar. De må vara relativt okända bland Moras innevånare, men desto mer välkända och uppskattade i branschen. Genom att bygga produkter med kvalitet som tuffar på i åratal har ALO Center fått många trogna kunder, världen över.

Mafi AB, Mora

Teknikföretaget som utvecklar, designar, säljer och levererar infrastruktur för telekomutrustning över hela världen fortsätter sin tillväxt. För att förstärka sin roll som marknadsledare ökar man sin närvaro globalt med bolag i USA, västra Afrika och Indien.

2018-12-07T09:52:15+01:00december 3rd, 2018|