Årets Företagsledare och Årets Nytänkare

Härmed presenterar vi ytterligare nominerade i två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan 2018.

Årets Företagsledare

Årets Företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och/eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Adecco Group, EY,Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nya Ledarskapet, PwC och Åhlenius Strateger.

De nominerade till Årets Företagsledare 2018 är:

Johan Eriksson – Svenska Tungdykargruppen AB, Mora

Genom bekymmerslös stil, utmanande mål, möjlighet att testa, misslyckas och utveckla egna idéer låter företagsledaren sina medarbetare gå hela vägen till botten för att nå framgång. Hos oss ska det vara kul att jobba! – det är framgångsfaktorn för värdegrund och kultur.

Malin Hedlund – Säters Snickerifabrik AB, Hedemora

En företagsledare som ser som sitt uppdrag att arbeta med mångfald, öppenhet och dialog. ”Vi löser det!” – är företagsledarens motto, till såväl kunder som medarbetare när unika lösningar ska framställas. Med tålamod och tankesättet att ”alla ska inte göra allt utan det som de kan och är bra på” skapar företaget unika lösningar för en unik kundgrupp.

Anders Claesson – Sittab AB, Gustafs

Med energi och driv utvecklar företagsledaren ett företag med idéer som ska sitta både idag och i framtiden. Genom en tydlig organisation med väl utmejslade roller får företagsledaren laget att jobba för framgång och hållbara resultat.

Björn Sjögren – Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, Malung-Sälen

Har med följsamhet och tydlighet tagit företaget till ordning och struktur. Företagsledaren har en alldeles särskild förmåga att skapa förståelse och framåtsträvan i en föränderlig bransch genom att arbeta med fördelat ansvar och delaktighet.

 

Årets Nytänkare

Årets Nytänkare har utvecklat en idé till en produkt eller tjänst med nya eller banbrytande egenskaper. Produkten eller tjänsten ska ha kommersiellt intresse.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Almi GävleDala, Dalakraft, Dalarna Science Park, Falu kommuns näringslivskontor, Länsstyrelsen Dalarna och Quality Hotel Galaxen.

De nominerade till Årets Nytänkare 2018 är:

Valbona Shala, FEEN AB, Borlänge

Med energi, engagemang och kreativa idéer har Valbona Shala visat hur både företag och offentlig sektor kan få tillgång till nya kompetenser som hittills stått utanför arbetsmarknaden. Det är möten mellan olika människor som bidrar till utveckling och framgång.

Krister Lindholm och Patrik Hedenström, Sabaton Open Air, Falun

Genom ett målmedvetet arbete har Sabaton Open Air utvecklats till en stabil verksamhet som både behåller en trogen publik och lockar nya kategorier av besökare. Med konceptet Rock Kids Area tar man ett nytt och annorlunda grepp med en värdegrund och ansvarstänkande som borde vara en förebild för alla musikfestivaler.

Jan-Erik Bränd, Per Björk och Nils-Erik Hörlin, HIAK AB, Hedemora

En tilltagande urbanisering där industri, kommunikationer och människor ska fungera tillsammans ställer allt större krav på att skapa nya lösningar som minskar buller. Med sin nya friskluftsventil NonSonus har HIAK skapat en unik produkt: ett hål i väggen som inte släpper in ljud.

Petri Ruotsalainen, Optopro AB, Borlänge

Utbyggnaden av fibernät är en viktig del i visionen om tillgång till snabbt internet för alla. Optopro är inte bara ett unikt verktyg för att ge Sverige en tätposition när det gäller internetkapacitet. Produkten har också en enorm internationell potential som öppnar nya marknader för företaget.

2018-12-03T14:16:00+01:00december 4th, 2018|