Årets Nyföretagare och Årets Varumärke

Härmed presenterar vi de två sista kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan 2018. Den åttonde kategorin är Årets Dalaprofil och där finns inga nominerade. På Stjärngalan den 31 januari 2019 presenteras vinnarna.

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Bjursås Sparbank, Clockwork Bemanning & Rekrytering AB, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, LRF Konsult, Panang kommunikation, Region Dalarna och Södra Dalarnas Sparbank.

De nominerade till Årets Nyföretagare 2018 är:

Natalia och Isak Martinsson, Killmonday Games AB, Hedemora

Natalia och Isak lämnade storstaden för att satsa på sin dröm. Med känsla för användarnas intressen driver de idag ett framgångsrikt företag inom spelutvecklingsbranschen. 1000-tals följare i de sociala nätverken väntar nu otåligt på nästa spelsläpp.

Alexandra Larsson, Rosa Kortet Trafikskola AB, Borlänge

Alla ska kunna ta körkort enligt Alexandra. Hon valde att säga upp sig som anställd trafiklärare och driver idag framgångsrikt Rosa Kortet Trafikskola AB. Med individen i fokus har Alexandra många idéer hur utbildningen ska anpassas. Hon har uppenbarligen lyckats!

Valbona Shala, FEEN AB, Borlänge

Med ett hjärta för integration och med enastående handlingskraft driver Valbona sitt företag. Hon skapar arbetstillfällen och möjligheter för människor att utvecklas. Bolaget erbjuder bland annat utbildning och bemanning till näringslivet. Valbona är en sann social innovatör.

Emil Westlund, Mat i Sellnäs AB, Borlänge

Emil har under kort tid med stort engagemang och engagerade kollegor fått fart på den lilla lanthandeln utanför Borlänge. Med nya innovativa grepp runt marknadsföring och försäljning har företaget lyckats skapa nytt liv och framtidstro i den lilla byn samt nå en helt ny kundgrupp.

 

Årets Varumärke

Årets Varumärke i Dalarna ska under året ha arbetat målmedvetet, strategiskt och framgångsrikt med sitt varumärke. Varumärket och varumärkesarbetet ska vara dokumenterat och förankrat i företaget.

JURYGRUPP

Jurygruppen har bestått av representanter från Appelli Advokater, dt/MittMedia och Lena Lagestam Konsult AB.

De nominerade till Årets Varumärke 2018 är:

Dalatrafik, Borlänge

Företaget behövde återta sin marknad och sitt förtroende. Det har skett genom ett gediget arbete som skett från grunden och innefattar alla delar av ett professionellt varumärkesbyggande.

Leksands Sparbank, Leksand

Genomtänkt, professionellt och konsekvent är bra ord för att beskriva det arbete som företaget har gjort för att bygga sitt varumärke i en bransch där konkurrensen är hård och där varumärket kan spela en avgörande roll.

Siljans Chark AB, Mora

Företaget tar tillvara alla sina konkurrensfördelar och sammanfattar dem i ett professionellt och väl genomarbetat varumärkeskoncept. Man skiljer på ett tydligt sätt på verksamhet och varumärke och lyckas med sin strategi att profilera sig tydligt på en marknad där konkurrensen är hård.

Murboannas, Borlänge

Ett litet företag som lagt energi på att göra ett omfattande och genomtänkt arbete med sitt varumärke. Arbetet genomsyrar hela verksamheten och blir också tydligt i produktdesign, marknadsföring och för besökarna. Sammantaget har det blivit en av framgångsfaktorerna för att företaget på kort tid har blivit ett etablerat varumärke och besöksmål.

2018-12-06T16:36:53+01:00december 5th, 2018|