Årets Exportföretag, Årets Varumärke och Årets Nytänkare

Härmed presenterar vi årets första nominerade i tre kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag i Dalarna ska ha en kommunicerad och långsiktig strategi med målmedveten satsning på nya exportmarknader och/eller nya exportkunder. Detta har under året resulterat i betydande tillväxt och utveckling av företagets exportaffärer som därmed utgör en betydande del av den totala omsättningen. Företaget ska ha en tydlig Dalaprofilering med bas och huvudkontor i Dalarna.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Exportföretag har representanter från Almi GävleDala, Business Sweden, Dalarna Science Park, Danske Bank, Hydroforming Design Light, Mellansvenska Handelskammaren och SSAB deltagit.

De nominerade till Årets Exportföretag 2019 är:

Pressmaster AB – Älvdalen

Älvdalsföretaget Pressmaster växer och har under 2019 startat produktion i USA. Pressmaster formar sin tillverkning helt enligt kundernas behov som de har en genuin förståelse för. De klämmer till med en världsledande position i kontaktpressningsverktyg och ständigt växande marknader i jordens alla hörn.

AB Dalforsån – Vikmanshyttan

Företaget Dalforsån tillverkar nischade rullar till stränggjutningsmaskiner som används i stålindustrin. Tack vare deras specifika processer får rullarna en ökad hållbarhet, vilket i sin tur ökar stålverkens produktivitet. Med en imponerande referenslista når de ut till de flesta större stålföretag världen över.

ALO Center AB – Mora

Företaget är ett väloljat maskineri av teknisk utveckling och kundanpassade lösningar. Under 2019 har de byggt en plattform och en organisation för att kunna växa ännu mer samt knutit till sig nya nyckelkunder som möjliggör ytterligare tillväxt. Genom att bygga produkter med kvalitet har ALO Center fått många trogna kunder, välden över, och levererar idag till över 70 länder!

Smartsign AB – Borlänge

Det blir allt viktigare för företag att nå ut med relevant kommunikation för sina medarbetare på ett snabbt och enkelt sätt, och det är här Smartsign kommer in i bilden. Med lokalt utvecklad mjukvara säljer de sin programvara, för fjärrstyrning av digitala skärmar, på en internationell marknad. Genom budskapet ”Get your message through” lyckas de nå fler än 1 700 företagskunder i 30 länder.

Årets Varumärke

Årets Varumärke i Dalarna ska under året ha arbetat målmedvetet, strategiskt och framgångsrikt med sitt varumärke. Varumärket och varumärkesarbetet ska vara dokumenterat och förankrat i företaget.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Varumärke har representanter från Almi GävleDala, Appelli Advokater, Bergenstråhle & Partners, Dalarnas Försäkringsbolag, DT och Lena Lagerstam Konsult AB deltagit.

De nominerade till Årets Varumärke 2019 är:

Miljönären Måleri AB – Borlänge

Här har vi fått ta del av en färgstark varumärkesplattform som anger en förflyttning av företagets position och en tydlig strategisk riktning. Ett varumärkesarbete som bidrar till utveckling och en ny position på marknaden.

Falu Gruva – Falun

Tusen år av kännedom kompletteras med ett genomarbetat koncept för att lyfta verksamheten in i nutiden och göra den relevant för dagens besökare och kunder. Ett varumärkesarbete som skapar nyfikenhet, förmedlar känslor och bygger bilden av en världsunik plats.

IBF Falun – Falun

Helt oberoende av de sportsliga framgångarna arbetar föreningen konsekvent och tydligt med att bygga sitt varumärke. Varumärket sticker ut inte bara inom den egna sporten utan i hela idrottsvärlden. Ett gäng rosa förebilder tar plats långt utanför den vanliga spelplanen.

Åkerströms Björbo AB – Björbo

Med ett genomtänkt och konsekvent arbete har detta företag gjort sitt varumärke känt långt utanför sina primära målgrupper. Företaget har en varumärkesplattform och en tydlig strategi för att bära varumärket både nu och in i framtiden.

 

Årets Nytänkare

Årets Nytänkare har utvecklat en idé till en produkt eller tjänst med nya eller banbrytande egenskaper. Produkten eller tjänsten ska ha kommersiellt intresse.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Nytänkare har representanter från Almi GävleDala, Aspia, Dalakraft, Dalarna Science Park, Falu kommuns näringslivskontor, Högskolan Dalarna, Region Dalarna och Quality Hotel Galaxen deltagit.

De nominerade till Årets Nytänkare 2019 är:

Tebrito AB – Mora

Världen står inför stora utmaningar när det gäller klimat och en hållbar livsstil. En del av de nödvändiga förändringarna finns inom livsmedelsförsörjningen. Där arbetar Tebrito med nya lösningar som ligger helt rätt i tiden och har global potential.

Falu Vildvattenpark AB – Falun

En turistregion som Dalarna söker hela tiden det nya och innovativa som ska komplettera upp de starka och rotade traditionerna. Falu Vildvattenpark är unik i vår region och lockar nya kategorier av besökare. Tack vare en stark visionär kan nu såväl nybörjare som professionella utöva en sport som hittills varit svårtillgänglig.

Bergstrand Cigars – Säter

Att tillverka cigarrer med egenodlad råvara borde vara omöjligt på våra breddgrader. Det krävs en del mod eller galenskap för att ens försöka. Bergstrand Cigars har visat att det med hängivenhet, tålamod och kunskap ändå är möjligt. Humlan flyger och Säter har fått en plats i världens finsalonger.

Den4Dogs AB – Mora

Människans bästa vän kan inte alltid följa med. Den4Dogs hundparkering gör det möjligt att lämna hunden i tryggt förvar när ägaren uträttar sina ärenden i affären. Bekvämt, tryggt och hygieniskt. Denna nytänkande produkt har bara vinnare.

 

 

2019-12-02T07:43:13+01:00november 29th, 2019|