Årets Företag och Årets Företagsledare

Med glädje presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Företag har representanter från Almi GävleDala, Falu Energi & Vatten, First Hotel Brage, Handelsbanken, Nordea, Previa AB, SEB och Swedbank deltagit.

De nominerade till Årets Företag 2019 är:

Leksand Resort AB – Leksand

Med lek i sinnet och en stor känsla för service har företaget lyckats skapa en av Dalarnas största turistattraktioner. Med inriktning på det lokala har man även breddat företaget med verksamheter som gör bygden attraktiv både för barn och vuxna. Här finns hela paketet med aktiviteter, boende och mat för både sommar och vinter.

Dala Profil AB – Borlänge

Med plåt, funktionalitet och kunden i fokus under 40 år har företaget växt och utvecklats till en framgångsrik verksamhet. Flexibilitet och kompetent personal är hörnstenarna så att taket inte blåser av när vinden viner utanför. Lägg till ett moderniserat tänk och bra logistik ovanpå det så kan inte kunderna annat än bli nöjda.

Edvin Larssons Mekaniska AB – Dala-Järna

I fyra generationer har företaget drivit sin framgångsrika verksamhet med utveckling och kvalité i fokus. Modellen med modern maskinpark och välutbildad personal har gett det bästa förutsättningarna för högsta kvalité på produkter, leverans och service.
Att företaget dessutom är starkt engagerade i samhällsfrågor ger dem ytterligare en dimension.

Kläppen Ski Resort AB – Malung-Sälen

Ensam är stark. Ett familjeprojekt med stora visioner och mycket hjärta som satsar på skidåkningen i första hand. Företaget har växt till en av fjällvärldens stora metropoler där upplevelsen för gästen är det viktigaste. Satsningen på det nya hotellet i genuin dalastil och nya nedfarter visar att viljan att växa är stark. Genuint och äkta är känslan för företaget, där aktiviteter för både stora och små är det viktigaste.

Årets Företagsledare

Årets Företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och/eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco Group, EY, Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nya Ledarskapet, PwC och Åhlenius Strateger deltagit.

De nominerade till Årets Företagsledare 2019 är:

Maria Hedlund, Prifloat Consulting AB – Falun

Med sin naturliga stil utvecklar företagsledaren företaget i en miljö med kreativa själar med kontinuerliga dialoger. Medarbetarnas potential är något hon brinner för, såväl i sin produkt som i sin verksamhet. Genom lyhördhet, tydlighet och god förmåga att paketera medarbetarnas initiativ skapar företagsledaren framgångarna.

Daniel Erlandsson, Din ELON butik AB – Hedemora

Genom ett starkt engagemang och en genuin tro på alla medarbetares förmåga att växa har företagsledaren successivt utökat sina affärer. Med stor tillit till sina medarbetare och förståelsens för individens behov av en stabil grund bygger han det lag som skapar succé.

Marie Edvardsson, Dala Omsorg AB – Falun

Företagsledaren bygger sin verksamhet på kontinuitet, omsorg och omtänksamhet. Med närvaro och en hög grad av delaktighet bygger hon en verksamhet där det är mänskligt att göra om och göra rätt. Genom att utmana de gamla synsätten skapar hon de goda resultaten.

Roberth Klarquist, Libra Assistans AB – Falun

Som ledargåsen har han byggt ett starkt företag med ett tryggt fundament genom sin tilltro till balans, stolthet, engagemang och symboliskt ledarskap. Med mod att anta utmaningar, högt målfokus och genom att välja glädje har företagsledaren lyckats attrahera många medmänniskor att assistera många kunder.

2019-12-02T16:09:03+01:00december 3rd, 2019|