Årets Nyföretagare och Årets Ungdomsföretagare

Med glädje presenterar vi de nominerade i de sista två kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från Bjursås Sparbank, Clockwork Bemanning & Rekrytering AB, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, LRF Konsult, StyrelseAkademien och Södra Dalarnas Sparbank deltagit.

De nominerade till Årets Nyföretagare 2019 är:

Moodeko Consulting AB – Borlänge

På kort tid har Tina, Linn o Jenny skapat en modern redovisningsbyrå med fokus på hög kvalitet och närhet till sina kunder. Med stor lyhördhet och förändringsbenägenhet har Moodeko hjälpt sina kunder med digitala tjänster och modernisering av dess verksamhet. Företagarna visar med sin framgång att de har den rätta känslan att utveckla och förnya företag med höga visioner och mål

Dalarnas Takmontage AB – Falun

Med stort engagemang och god kunskap om sin bransch, har dessa positiva entreprenörer från den nya generationen Y, på kort tid fått fart på sin verksamhet. Att växa med stil och med kundmottot ”Din trygga takaffär” har Oskar och Linus, i tuff konkurrens, skapat ett framgångsrikt bolag där kunden känner sig trygg hela vägen.

Human & Heart HR AB – Falun

Human & Heart´s grundare Inger, Andreas och Rikard har på kort tid lyckats etablera sig ordentligt på marknaden med en affärsidé om att fokusera på individens och organisationens hela potential. Affärsområdena Utredning, utbildning och omställning i arbetslivet har gett en flygande start på företaget som omgående har gett företaget ett gott renommé i hela landet.

Restaurang Basta Falun AB – Falun

Med entreprenörskapet i blodet och med influenser från andra sidan Atlanten har Brazer på kort tid skapat en populär och framgångsrik verksamhet i Falun, Borlänge och Gävle.
Målbilden har hela tiden varit att med hög kvalitet skapa en restaurangkedja av klass. Med ett rakt och tydligt ledarskap styr Brazer, tillsammans med sina härliga kollegor, Basta vidare mot nya mål där siktet är inställt på både nya städer och nya restaurangkoncept.

Årets Ungdomsföretagare

Årets Ungdomsföretagare ska inte vara äldre än 25 år och genom målmedvetet, engagerat och kompetent arbete ha etablerat och utvecklat ett eget företagande.

JURYGRUPP

I jurygruppen för Årets Ungdomsföretagare har representanter från Dalakraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Region Dalarna, Skyltstället, TriaTech och Ung Företagsamhet deltagit.

De nominerade till Årets Ungdomsföretagare 2019 är:

Simon Lindholm, Lindholms Entreprenad AB – Borlänge

Sedan barnsben har entreprenörskapet präglat hans liv, och han har trots sin unga ålder på ett genomtänkt sätt grundat för sitt framtida företag i många år. Att som 19-åring tänka långsiktigt, handla miljömässigt och drivas framåt av en ödmjukhet kring att alltid vilja göra rätt för sig i kontakten med sina kunder skapar en grogrund för ett varumärke och ett företag i stjärnklass.

Pontus Lindman, Expect Magic AB – Säter

Det är det oväntade man kan förvänta sig när en ny standard sätts inom en gammal bransch. Genom målmedvetet och innovativt arbete levereras en show i världsklass som redan fått uppmärksamhet utanför landets gränser. Dalarna, Sverige och världen – Expect Magic!

Eleonor Håkansdotter, Café Frostbrunnsdalen – Borlänge

I den vackraste av miljöer har hon skapat en verksamhet som bygger på tradition såväl som nyskapande. Med ledstjärnor som hållbarhet, återbruk och tillgänglighet för alla skapar hon en verksamhet i tiden. Genom ett rättvist och inkluderande ledarskap, och ett öppet sinne där de anställdas idéer får ta plats, skapar hon en fantastisk arbetsplats för unga att uppleva sin första kontakt med arbetslivet i.

Oliver Storgärds, Void Entertainment HB – Rättvik

Genom att gå mot strömmen och skapa sina egna vägar för att förverkliga sina egna och andras drömmar, är denna kreativa person banbrytande. Kvalitet, engagemang och passion kännetecknar hans arbete, och han vill skapa mystiska, oväntade och annorlunda events: allt för att fortsätta lyfta unga talangfulla människor från Dalarna och Sverige.

2019-12-04T11:41:12+01:00december 4th, 2019|