Årets Företag och Årets Nyföretagare

Med glädje presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företag 2020

 • FEAL AB – Horndal
  ”Med ständigt fokus på produktutveckling och kundens behov arbetar man med att göra världen till en mer tillgänglig plats. Från basen i Horndal levererar man sina produkter till kunder över hela världen. Och inte många vet att man vart huvudleverantör till de olympiska spelen. Företaget har en sund ekonomi, tydliga miljömål och en personalpolitik att vara stolta över.”

 • Hedlunds Trävaru AB – Furudal
  ”I hjärtat av Dalarnas skogsområden verkar detta anrika familjeföretag och har så gjort i mer än 115 år. Den gedigna erfarenheten och kunskapen om branschen mixas med flexibilitet och nytänk i två verksamheter som kompletterar varandra på ett ansvarsfullt sätt lokalt. Samarbetet innebär en unik förmåga till kundanpassning och kan vara en av anledningarna till att dotterbolaget Brahus tilldelades pris för Sveriges nöjdaste kunder inom småhusleverantörer 2019. Företaget värnar om det lokala och det personliga vilket tillsammans med ett stort samhällsansvar genomsyrar allt man gör.”

 • CTEK Sweden AB – Vikmanshyttan
  ”Ett bolag som har som mål att ligga steget före och vill att det genomsyrar allt man gör. Som tänjer på gränserna för forskning och utveckling för att få ut nya tekniker på marknaden. Med vikmanshyttan som bas är bolaget globalt marknadsledande inom en branch med lysande framtidsutsikter.”

 • Rolf Ericson Bil i Dalarna AB – Falun
  ”Med stort fokus på klimat, arbetsmiljö och enkelhet för besökare och personal har företaget byggt en av Sveriges modernaste anläggningar inom sin bransch. Företaget är känt för sitt starka ägande och en hållbar ekonomi.”

I jurygruppen för Årets Företag har representanter från Almi GävleDala, Falu Energi &
Vatten, First Hotels, Handelsbanken, Nordea, Previa AB, SEB och Swedbank deltagit.

Nominerade Årets Nyföretagare 2020

 • Erik Asp, Nordsign AB – Leksand
  ”Med stort affärsintresse redan från unga år, har Erik Asp utvecklat skyltföretaget Nordsign AB i Leksand. Erik, som snart fyller 30 år har redan mångårig erfarenhet från skyltbranschen både som montör, projektledare och nu som företagsledare. Nordsigns skyltlösningar finns
  idag hos de större och välkända handelsföretagen och med Eriks slipade affärssinne växer företaget så in i Norden.”
 • Oskar Ståhlberg och Linus Karlsson, Dalarnas Takmontage AB – Falun
  ”På kort tid har Oskar och Linus startat och byggt upp ett stabilt företag från grunden. De har arbetat strukturerat mot tydligt mål och visioner. Att växa med stil och med kundmottot ”Din trygga takaffär” har skapat ett framgångsrikt bolag där kunden känner sig trygg hela vägen. Oskar och Linus har idag affärsverksamheten med flera bolag och är nu ägare till en hel koncern som jobbar över hela Dalarna.”
 • Patrik Hast, Pratamera Sverige AB – Falun
  ”En enastående tillväxt och förnyelse, med ett modernt arbetssätt i ett tidlöst nu växande behov – psykisk ohälsa. Patrik Hasts framgång som företagare bygger på grundläggande goda humana värderingar och en mycket genomtänkt affärsstrategi. Vi kommer att höra mer om och av Pratamera under Patriks lysande entreprenörskap.”

 • Charlott Hill, Krusidull – Hedemora
  ” Med stort engagemang och god branschkunskap har Charlott Hill satsat i en verksamhet med stor konkurrens. Fokus ligger på service till kunden och hållbarhet. Charlott har efter sitt motto ”Ditt Barn – Vår passion” lyckats bygga upp en butik som även bidrar till ett levande centrum.”

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från 3vlig Redovisning, Bjursås Sparbank, Clockwork Bemanning & Rekrytering AB, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, Ludvig & Co, StyrelseAkademien och Södra Dalarnas Sparbank deltagit.

2020-11-30T09:57:16+01:00december 1st, 2020|