Årets Företagsledare och ÅretsUngdomsföretagare

Med glädje presenterar vi de nominerade i de sista två kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företagsledare 2020

 • Mattias Skoglund, Byggnadsingenjör Nils Skoglund AB – Leksand
  ”Med trygghet och känsla bygger och leder företagsledaren detta anrika företag in i det framtida samhället. Företagsledarens dörr står öppen för såväl kunder som medarbetare. Skoglunds och Skoglund ska man alltid kunna lita på!”

 • Karin Jugas, Dala Cement i Björbo AB – Björbo
  ”I denna traditionella bransch brinner företagsledaren för hållbarhet och lokal närvaro. Genom sitt ödmjuka ledarskap ingjuter hon förtroende som skapar lojalitet, driftighet och flexibilitet.”

 • Gustav Eriksson, Kläppen Ski Resort AB – Transtrand
  ”En företagsledare med en fot i backen som kan hugga i där så krävs. Med passion och ett starkt team skapar han visioner som sträcker sig hela vägen från botten till toppen.”

 • Bengt Östling, Dala Energi AB – Leksand
  ” En företagsledare som skapar kraft i hela bygden. Med en ständig strävan att alltid göra allt bättre skapar han en miljö som är hållbar för kunder, ägare och medarbetare.”

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco Group, Danske Bank, EY, Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nya Ledarskapet och PwC deltagit.

Nominerade Årets Ungdomsföretagare 2020

 • Simon Lindholm, Lindholms Entreprenad AB – Borlänge
  ”Sikta mot månen, ingenting är omöjligt! Att som 16-åring starta sitt första företag, för att bygga vidare till att skapa ett entreprenadföretag som ger möjlighet att själv vara en entreprenör: den resan har Simon påbörjat. Att inte fastna i komfort-läge, utan att hela tiden ta hjälp av den som står högre upp i trappan än en själv, det är visionen som kommer kunna skapa utveckling på oanade vis!”

 • Felicia Gustafsson- Fotograf Guldstunder – Krylbo/Avesta
  ” En förebild för andra unga då hon förmedlar budskapet att följa sin dröm! Att frysa tiden och skapa unika minnen i nära samspel med sina kunder samt att värna det lokala, såväl genom samverkan och i valet att bygga upp företaget på landsbygden gör att Felicia Gustafsson kan leverera med skärpa.”

 • Oskar Dahlström, Dahlströms spårservice AB – Borlänge
  ” Ett företag i mängden, en bransch där jobben inte är en självklarhet, det är en utmaning. Men med en stor omsorg om sin personal och med ett lugnt och taktiskt ledarskap som tillåter företaget att tryggt växa sig större, skapar Oskar och Dahlströms spårservice förutsättningar för framtiden.”

 • Nellie Ramsell- XO Media AB – Horndal/Avesta
  ” Ett nytt företag, en ung företagsledare, med kunskap om just unga: det är grunden till XO Media. Med fokus på relationsskapande för att göra kunden likväl som sig själv nöjd med den färdiga produkten, vill Nellie Ramsell skapa ett företag som är det självklara valet för den som vill nå ut med sin marknadsföring.”

I jurygruppen för Årets Ungdomsföretagare har representanter från Dalakraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Region Dalarna, Skyltstället, TriaTech och Ung Företagsamhet deltagit.

2020-12-01T15:15:11+01:00december 2nd, 2020|