Nomineringar till Årets Företagsledare och Årets Nyföretagare!

Med glädje presenterar vi de nominerade i de sista två kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företagsledare 2021

 • Tommy Backner, Scandinavian Resort i Sälen AB – Sälen
  Hjärta och passion är ledorden och med dem driver företagsledaren sin verksamhet och får sina medarbetare engagerade och delaktiga. Med snabbhet och närvaro håller han såväl verksamhet som organisation alert och i framkant i en föränderlig bransch. Genom att själv leva efter devisen att det ska vara kul och ständigt utvecklande så bygger ledaren det hållbara företaget.

 • Lars Lindblad, MVUS AB – Smedjebacken
  Genom en mycket god förståelse för hur verksamheten och förmåga att få människor att vilja göra det där lilla extra och lösa utmaningarna, så har företagsledaren byggt ett framgångsrikt företag på den lilla orten. Med modiga strategiska val och en förmåga att bara vara sig själv har han skapat ett företag som inte bara gjort en stark resa till idag utan fortsätter utvecklas och når nya höjder.

 • Jenny Gotthardsson, Boliden – Garpenberg
  Med värdeorden omsorg, mod och ansvar driver företagsledararen sin division som är djupt rotad i berget och i produkten som ska existera i generationer. Medarbetarnas delaktighet är grunden för att skapa en arbetsplats där tradition kan möta framtidsfrågor. Med outtröttlig energi och fokus på uppgiften skapar hon en verksamhet som står sig i konkurrensen.

 • Conny Alfsson, AB RÖA – Falun
  Med ansvar för två olika verksamheter navigerar företagsledaren med blicken i en bransch där varje marknadsandel behöver vinnas med förtroende och kreativitet. I en mindre organisation där alla hugger tag i det som behöver göras, leder han med ett närvarande ledarskap och ett brett leende. En verksamhet där ”allas åsikt räknas” är enligt företagsledaren bästa receptet för att skapa framgång och arbetsglädje.

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco Group, Danske Bank, EY, Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nya Ledarskapet, Mora Parken deltagit.

Nominerade Årets Nyföretagare 2021

 • Fredrik Hoel, AnnaMaria Löffler, Mattias Rytterkull, Lars Flodman och Kenneth Lind, Simplitude AB – Borlänge
  Företaget har på kort tid lyckats etablera sig som strategisk innovationspartner för en bättre digital morgondag. Med enkelhet och attityd hjälper de sina kunder framgångsrikt med digitalisering samtidigt som de vill vara världens bästa arbetsplats.

 • Victoria Ekblom, Falu Demens Omsorg AB – Falun
  Victoria tog steget att starta eget efter 25 år inom äldreomsorgen. Drömmen var att driva specialiserad hemtjänst för kunder med minnessvikt eller diagnostiserad demenssjukdom. Idag driver hon tillsammans med sina medarbetare ett framgångsrikt företag med stort hjärta och hög kundnöjdhet.

 • Patrik Hast, Pratamera Sverige AB – Falun
  Företaget vill vara det självklara valet när det gäller förebyggande insatser, utbildning och behandling av psykisk ohälsa. Med grundläggande humana värderingar och med en mycket genomtänkt och modern affärsstrategi driver Patrik framgångsrikt sitt företag.

 • Robin Ambell, Högt & Lågt Sverige AB – Rättvik
  Efter många år inom upplevelseturismen startar Robin sitt företag. Konceptet klätterpark för barn och vuxna har efter starten i Rättvik etablerats på ytterligare orter i Sverige. Verksamheten möjliggör en rolig och utmanande friluftsaktivitet för hela familjen, både högt och lågt.

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från 3vlig Redovisning, Bjursås Sparbank, Clockwork Bemanning & Rekrytering AB, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, Ludvig & Co, StyrelseAkademien och Södra Dalarnas Sparbank deltagit.

2021-11-30T08:49:45+01:00december 1st, 2021|