Årets Ungdomsföretagare, Årets Varumärke och Årets Nytänkare – Nomineringarna är klara!

Ett spännande startfält är nu klart i tre av kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Ungdomsföretagare 2022

 • Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage i Säter AB – Säter
  Det här är en person som har förmågan att ta vara på resurserna omkring honom. Att låta människor växa in i en roll och lära sig hantverksyrket från grunden är en naturlig del av bolagsutvecklingen. Vidare ser han möjligheter i att lösa kundens behov bortom det förväntade. Med sitt stabila och mogna företagande kommer han att vara en attraktiv leverantör och arbetsgivare i branschen.
 • Josefine Larsson, Beauty Bar – Ludvika
  Genom att följa sin dröm har denna unga och drivna företagare skapat sin egen försörjning, samtidigt som hon ger andra möjlighet att bedriva verksamhet i sina lokaler –  detta på en hårt konkurrensutsatt marknad. Att hon gång efter annan vänt motgång till  medgång och redan efter ett år nått sitt treårsmål, gör resan än mer spännande. Med  återkommande nöjda kunder bygger hon sitt drömföretag och månar mycket om att ta del  av vad det lokala näringslivet har att erbjuda.
 • Olle Bergstedt, Olles Bilrekond – Vikarbyn
  Här har vi en driven och genuin serieentreprenör som verkar inom vitt skilda områden. Han startade med att rekonda bilar på uppfarten som elvaåring och har sedan kompletterat verksamheten med en matvagn. Nyligen har han tillsammans med andra drivna ungdomar startat ett företag som säljer begagnade elbilar med tillhörande ladd- och energilösningar.  Hela tiden lyckas han hålla fokus på både lönsamhet och hållbarhet.
 • Lukas Broman, Lukas Broman Mark & Trädgård AB – Avesta
  Här har vi företagaren som verkligen ser till kundens behov och som startade eget då han hittade en lucka i marknaden. Med fulltecknad kalender hela nästa 2023 är det onekligen  en företagare som har framtiden för sig. Han är en kreativ grävmaskinist som gillar att  skapa och utveckla. Genom sitt intresse, kunskap och kommande utbildning inom  trädgårddesign erbjuder han sina kunder väl genomtänkta helhetslösningar.

I jurygruppen för Årets Ungdomsföretagare har representanter från CTEK, Dalakraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Region Dalarna, Skyltstället, TriaTech och Ung Företagsamhet deltagit.

Nominerade Årets Varumärke 2022

 • Byggpartner AB – Borlänge
  Ett företag med basen i Dalarna som med god lönsamhet växt sig stort utan att tappa grundarens tankar kring företagande, relationer och personligt ansvar. En sund partner  som tillsammans med kunden bygger en hållbar framtid.
 • Carl Larsson-gården – Sundborn
  I Lilla Hyttnäs fann Carl och Karin Larsson sin plats och där skapades konst som är en del av den svenska nationalskatten och känd världen över. Arvet har bevarats i generationer  och fortsätter spridas och utvecklas in i framtiden. Deras hem är ett av Dalarnas främsta besöksmål och fortsätter ge inspiration, värme och en längtan till ett eget hem.
 • Idre Himmelfjäll AB – Idre
  Fartfyllda äventyr genom slingrande fjällskog lockar många besökare till en unik upplevelse med inslag av både renar och samisk kultur. Med starkt fokus och hårt arbete har denna anläggning snabbt vuxit till en familjedröm där varumärket har etablerats och  blivit välkänt. Genom en tydlig framtidsstrategi skapar ”Sveriges nyaste skidanläggning” fjällmagi.
 • Qrev AB – Falun
  Att gå mot strömmen och etablera en verksamhet i en centraliserad bransch och istället fokusera på det lokala samt bestående kärnvärden hos kunder - som närhet, förtroende och relationer, imponerar. Kunderna uppskattar kontinuitet och förtroendefull rådgivning och  denna etablering är mycket välkommet. Ett professionellt skapat varumärke som fått en  mycket stark start och ger ”en närmare revision”.

I jurygruppen för Årets Varumärke har representanter från Background, Bonnier News, Dalarnas Försäkringsbolag, Danske Bank, FM Mattsson Mora Group och Zacco deltagit.

Nominerade Årets Nytänkare 2022

 • Linnea Falkinger, Casamancéa AB – Leksand
  Cashewkött framställs av en råvara som normalt går till spillo och förädlas till en näringsrik och klimatsmart ersättning till animaliskt kött. Företaget bidrar inte bara till hållbar konsumtion, utan skapar även nya lokala arbetstillfällen i flera länder.
 • Nils Ullberg, Abila Öppenvård AB – Falun
  Baserad på delaktighet, motivation och belöning, har behandlingsmetoden visat mycket goda resultat. Ett mönsterexempel på social innovation, baserad på forskning och  akademisk kompetens i kombination med praktiskt nyttjande.
 • Gunnar Jönsson, Kristina Hansen och Gabriella Hagman, Projekt Villazero – Borlänge
  Villazero utmanar och bryter ny mark i en traditionell bransch. Projektet har visat hur hållbarhet och jämställdhet är framgångsfaktorer för att skapa nästa generations boendemiljöer. En mängd engagerade entreprenörer och leverantörer har gemensamt bidragit till nya lärdomar som spridits långt utanför projektet.
 • Lina Karlsson, No Connection – Älvdalen
  Att koppla av innebär inte bara att förflytta sig till en annan plats. Det handlar också om att frigöra sig från vardagens stressmoment och ge plats åt upplevelser ”In Real Life”. No Connection har skapat en affärsidé som ligger i tiden och med upplevelser i den verkliga världen - bortkopplad och avkopplad.

I jurygruppen för Årets Nytänkare har representanter från Almi, Aspia, Dalakraft, Dalarna Science Park, Falu kommuns näringslivskontor, Högskolan Dalarna och Region Dalarna deltagit.

2022-11-28T09:26:24+01:00november 28th, 2022|