Årets Företag och Årets Exportföretag – Nomineringarna är klara!

Med glädje presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företag 2022

 • Sacpro AB – Falun
  Med utveckling och kvalitet i fokus drivs företaget i en familjär kultur med stort fokus på medarbetarna. Företaget har en världsunik produkt och leder en hel bransch framåt.  Känslan för kvalitet gör att de skapat egen utbildning. Stora planer på ökad export gör att detta företag med bas i Falun blir spännande att följa in i framtiden.
 • ICA Supermarket Slätta – Falun
  Med ett engagemang utöver det vanliga, både för företaget och för lokala samhället runt omkring.
  De är en underdog som visat god förmåga att ställa om och anpassa sig i takt med att många utmaningar dykt upp. Människan i fokus, både för personal och kunder, det visar tydligt att företagets hjärta inte är några floskler.
 • Din Elonbutik AB – Hedemora
  När branschen i stort tappar har detta företag stått sig starkt. Med massor av energi och ett gott ledarskap har företaget skapat ett unikt tänk kring medarbetare och delaktighet. Kunden i fokus är företagets devis och man gör allt för att möta nya och tuffare behov och förväntningar. Företaget satsar allt framåt och ur tuffa tider.
 • Sacci AB – Borlänge
  Innanför robusta Dalaväggar har företaget i över 100 år utvecklat unika produkter. De senaste åren med stora satsningar och rejäla kliv, en resa som vi bara sett början på men som redan är en framgångssaga. Med en familjär kultur där man bygger team som skapar framgång med kreativitet och innovation utöver det vanliga.

I jurygruppen för Årets Företag har representanter från Almi, Falu Energi & Vatten, Handelsbanken, Högskolan Dalarna, Nordea, SEB och Swedbank deltagit.

Nominerade Årets Exportföretag 2022

 • Pressmaster AB – Älvdalen
  Pressmaster fortsätter sin tillväxtresa och i ett pressat läge trivs man som bäst. Med personal som brinner för uppgiften, fokus på flöden och ökad kapacitet sprider sig verktygen över världen.  Att klämma till med en exportandel på över 90% visar vad  Älvdalens pärla är kapabel till.
 • Log Max AB – Grangärde
  Företaget tog ett starkt grepp om marknaden med sina produkter och skördar framgång i många länder. Tappet i Ryssland kompenserade man galant och med produktion i Sverige och maxat antalet underleverantörer i närområdet, har man skapat bästa förutsättningar för fortsatt tillväxt. Det barkar åt rätt håll.
 • Boda Såg i Dalarna AB – Svärdsjö
  Genom nytt ägarskap, stora investeringar och omläggning av strategin har företaget med rötterna i dalaskogarna dubblat omsättningen och gått från Fura till Gran. Lokalproducerat är melodin när det gäller material och personal, medan kunderna återfinns i vida världen.
 • Tractive AB – Borlänge
  Med stort fokus på produktutveckling och lansering av nya produkter, växlar man upp försäljningen rejält och sågar åt sig marknadsandelar från världsledande bolag. Ett familjeföretag i flera generationer och en attraktiv arbetsgivare med lokalt engagemang, skapar hållbara lösningar för sina kunder utan att det bli hål i plånboken.

I jurygruppen för Årets Exportföretag har representanter från Almi, Dalarna Science Park, KPMG, Mellansvenska Handelskammaren, Region Dalarna, Scanarc, Visit Dalarna och Åkerströms deltagit.

2022-11-29T08:39:10+01:00november 29th, 2022|