Nomineringar till Årets Företagsledare och Årets Nyföretagare!

Med glädje presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företagsledare 2022

 • Pontus Johansson, Norrdala Bygg AB – Älvdalen
  Med en hammare i ena handen och en telefon i den andra leder han det snabbväxande bolaget i hög fart. Han har en stadig och trygg hand i ryggen på sina medarbetare och genom att alltid tillvarata de lokala entreprenörernas intressen bygger och tryggar de tillsammans näringslivet i Norra Dalarna, både idag och i framtiden.
 • Gabriella Hagman, Mondo Arkitekter Dalarna AB – Falun
  Att göra saker på riktigt, hållbart och långsiktigt, stimulerar såväl affären som ledaren. Med ett ledarskap där miljön och människorna är helt centrala har hon format en verksamhet som lyckats knäcka gåtan med att skapa objekt som erbjuder flexibilitet idag och samtidigt lever i många generationer.
 • Susanna Karlevill, Kopparstaden AB – Falun
  Hon etablerar ett starkt fundament i bolaget genom struktur som ger en god kultur och hållbara beslut som alltid kopplas till värderingarna. Med en kombination av ett varmt hjärta och en klok hjärna, tydliga förväntningar och ett genuint engagemang strävar hon och hennes lag mot de allra nöjdaste hyresgästerna – Här vill alla bo!
 • Admir Paratusic, Hydroscand Machine AB – Säter
  Genom ärlighet och ömsesidig lojalitet bygger företagsledaren det starkaste laget. Kunderna finns över hela världen men ”Team Machine” finns i Säter och det är receptet på ledarens framgångar. Genom sin förmåga att förena medarbetarnas behov och verksamhetens krav lyckas han med konsten att leverera högkvalitativa produkter till de många marknaderna.

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco Group, EY, First Camp  Mora Parken, Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nordlo och Nya Ledarskapet deltagit.

Nominerade Årets Nyföretagare 2022

 • Ida Larsson och Kristin Jauch, PI Fastighetsförmedling AB – Mora
  Efter några år i branschen väljer Ida och Kristin att starta egen lokal fastighetsförmedling 2020. Med stort engagemang samt en enkel och lättförståelig affärsmodell hjälper de både säljare och köpare, tryggt och säkert genom sin livs största affär. Tack vare fina rekommendationer från kunder växer företaget vidare.
 • Rose-Marie Engström och Mattias Ericson, Dalacc by EE AB – Ludvika
  Rose-Marie Engström och Mattias Ericson har sedan starten 2020 utvecklat Dalacc på ett imponerande sätt. Antalet kunder och medarbetare har gått hand i hand med omsättning och lönsamhet, alla kurvor pekar uppåt. En lokal förankring inom redovisning, revision  och rådgivning, allt under ett tak med värdeorden ”Enkelhet & Engagemang”. Ett  hållbart och vinnande koncept.
 • Anders Lundin och Ronny Tenggren, INTEC Dalarna AB – Borlänge
  Tack vare lång erfarenhet inom teknikkonsultbranschen samt ett moget och omtyckt ledarskap har Anders och Ronny, trots stenhård konkurrens, på rekordtid skapat ett nytt och framgångsrikt ingenjörsbolag. Idag hjälper företaget kunder i hela Norden med modern och hållbar teknik inom fastighet.
 • William Ahlborg, Gustav Jörgensen, Adam Bergestål, Oliver Norqvist, Bolaget – Falun
  Geten Ruben är deras företagsnamn, men de är mer kända som Bolaget. Killarnas stora  passion för musik och deras kreativitet skapar framgångar både på scen och viralt. Från  källargig och nu till spelningar på stora festivaler, har de skapat ett framgångsrikt och  lönsamt Bolag på kort tid. Killarna lever sin dröm.

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från 3vlig Redovisning, Bjursås  Sparbank, Clockwork Bemanning &; Rekrytering AB, Dalarna Science Park, Leksands  Sparbank, Ludvig & Co, och Södra Dalarnas Sparbank deltagit.

2023-08-15T09:39:22+02:00november 30th, 2022|