Nomineringarna till Årets Ungdomsföretagare, Årets Varumärke och Årets Nytänkare

Ett spännande startfält är nu klart i tre av kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Ungdomsföretagare 2023

 • Maj-Britt Klint, Klintgårdens Bemanning AB – Hedemora
  Med fokus på kvalitet vill Maj-Britt bygga varumärket Klintgårdens bemanning.
  I restaurangbranschen, som är en bransch med stor resursbrist, vill hon skapa flexibilitet och styra sin kalender och sitt resultat. Hon sitter i förarsätet för att skapa sin egen ljusa framtid genom att med noggrannhet välja uppdrag där hon lär av de bästa samtidigt som hon driver sitt företag framåt.
 • Eliyas Alizade, Studio Cactus AB – Falun
  Med en entreprenörsanda som imponerar har Eliyas bokstavligen startat med två tomma händer. Målmedvetet har han tillsammans med sin kompanjon nu drivit salong och tatueringsstudio i två år där de hela tiden gett plats för praktikanter och hjälpt elever att utvecklas – samtidigt som de arbetat hårt för att bygga upp varumärke och kundkrets. Men det stannar inte där, Eliyas har stora ambitioner inför framtiden med eget produktsortiment och spännande framtidsplaner vars utveckling det blir spännande att följa.
 • Elias Korhonen, Elias K Golv AB – Avesta
  Direkt efter gymnasiet startade Elias sitt företag och han har därefter livnärt sig på det. Genom ett stort kontaktnät lokalt har han hela tiden haft uppdrag och aldrig behövt marknadsföra sig. En hantverkare som lämnar fina spår och som nu även gett sig in i en till bransch för att komplettera det han redan gör. Elias är den typen av  företagare som gillar det han gör, försörjer sig själv och har långsiktiga ambitioner att fortsätta sitt företagande.
 • Philip Niva, xmore AB – Mora
  Redan på gymnasiet började banan som företagare och Philip trivs onekligen när han får utvecklas och driva på utveckling av verksamheten. Med flera ben att stå på i bolaget som kompletterar varandra ser vi en imponerande utveckling av  erbjudandet. Här finns både en stabil stomme med husvagnar under eget varumärke och ett helhetstänk med kompletterande tjänster. Samtidigt inleder företaget ett  nytt samarbete för att lansera en världsledande aktör inom biluthyrning på den svenska marknaden som ger stor potential att växa ännu mer.

I jurygruppen för Årets Ungdomsföretagare har representanter från CTEK, Dalakraft, LF Dalarnas, Högskolan Dalarna, Region Dalarna, Skyltstället, TriaTech och Ung Företagsamhet deltagit.

Nominerade Årets Varumärke 2023

 • Gustafs Scandinavia Aktiebolag – Gustafs
  Med en kärna av skandinavisk design kombinerad med lång tradition har Gustafs Scandinavia skapat ett i branschen mycket välrenommerat kännetecken för paneler till alla tänkbara miljöer, både i Sverige och utomlands.
 • Dalhalla – Rättvik
  Med sitt unika koncept och leverans av musik i världsklass och enastående upplevelser lockar Dalhalla en mångsidig och bred publik - en symbios av kulturell njutning och naturskönhet.
 • Lyko – Vansbro
  En pionjär inom skönhetsvärlden på nätet som omfamnar en vision att erövra hjärtat hos skönhetsentusiaster. LYKO har på ett lekfullt sätt etablerat sig som en ledare och skapat en stor, lojal krets som delar deras passion.
 • Sacci AB – Borlänge
  Ett starkt entreprenörskap och erfarenhet inom sin produktkategori har skapat en
  fingertoppskänsla inom hantverket. Målmedvetet har varumärkets kraft tagits till nya höjder. En ny era har börjat, och SACCI bär stolt upp sitt varumärke.

I jurygruppen för Årets Varumärke har representanter från Appelli Advokater, Background, LF Dalarnas, FM Mattsson Group och Åkerströms deltagit.

 

Nominerade Årets Nytänkare 2023

 • Magnus Björkman, Tension AB – Falun
  I en bransch som utvecklas och förändras i extremt snabb takt, är ledarskap och organisation med kontinuerligt nytänkande en förutsättning för överlevnad. Denna kultur har företaget lyckats skapa, bibehålla och förstärka ända från start.
 • Fredrik Hedlund, Liura AB – Sälen
  Gedigen svensk matkunskap och inhemska råvaror i kombination med trender från det Asiatiska köket har lagt grunden för helt nya produkter med potential att säljas i hela världen.
 • Caroline Lenner, Orsa Stenhuggeri AB – Orsa
  Ibland krävs att personer med helt nya perspektiv kommer in och utmanar traditionella arbetssätt. Caroline har gjort precis detta och skapat förutsättningar för digitalisering, inte bara i det egna företaget utan i en hel bransch, vilket dessutom resulterat i ett nystartat företag med tillväxtpotential.
 • Idris Harki, Carthago Fragrance AB – Borlänge
  Nya och högre hållbarhetskrav på en bransch som präglas av stora multinationella aktörer har öppnat för möjligheten att erbjuda helt nya, kundspecifika produkter samt bättre hänsyn till affärsetik och arbetsmiljö. Carthagos affärsmodell utmanar på ett positivt sätt och inkluderar alla aktörer från odling till slutkund.

I jurygruppen för Årets Nytänkare har representanter från Almi, Aspia, Dalakraft, Dalarna Science Park, Falu kommuns näringslivskontor, Region Dalarna och Viaplay Group deltagit.

2023-11-27T07:15:11+01:00november 27th, 2023|