Nomineringar klara i Årets Företag och Årets Exportföretag

Med glädje presenterar vi de nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företag 2023

 • Sit Right Aktiebolag – Nås
  Sit Right grundades på ett unikt patent som löste ett reellt problem, och har efter hårt arbete etablerat sig i en nisch på en internationell marknad. Från det har de med djup branschkunskap och nära samarbete med kunder och entreprenörer breddat sortimentet och skapat en komplett produktportfölj i sitt segment.
  Genom högt fokus exceptionell leverans har de byggt förtroende i branschen och blickar nu från huvudkontoret i Nås ut mot de stora exportmarknaderna i världen.
 • Fagerströmbolagen AB – Borlänge
  Lite i skymundan har detta familjeägda åkeri via en tydlig strategi växt till en stor och stabil aktör inom en traditionell bransch. De har bevisat sin förmåga att navigera framgångsrikt med en imponerande tillväxt och starka marginaler.
  Företaget är en pionjär inom hållbarhet, genom att vara en föregångare inom elektrifieringen samt att ha en innovativ approach till användandet av data och analys. Med goda arbetsvillkor och en positiv arbetsmiljö har de skapat goda förutsättningar att kunna ta vägen mot fortsatt tillväxt.
 • Smartsign AB – Borlänge
  Med en stabil och lönsam tillväxt över åren är företaget nu ledande i Norden. Deras strategi sträcker sig dock längre än hemmamarknaden och omfattar expansiva planer över världens hörn.
  Deras tillväxt består av deras passion för att skapa dynamiska digitala verktyg och unika tjänst, smidigt dold bakom fokus och precision. Dessutom genomsyrar deras samhällsengagemang allt från skogsförvaltning och energibesparing till lokal sponsring. Ett företag som inte bara växer starkt, utan växer med syfte att skapa andra välinformerade företag.
 • Uw-Tech AB – Falun
  Med hög effektivitet och servicekänsla drivs detta miljöfokuserade företag framåt. Genom starka team, teknologi i framkant och ett säkerhetstänk som genomsyrar allt, driver företaget hela branschens utveckling.  Expertkompetensen de besitter, och styrkan i att välja projekt som matchar hållbarhetstänket, ger dem en marknad både i Dalarna, resten av Sverige och världen.

I jurygruppen för Årets Företag har representanter från Almi, Falu Energi& Vatten, Handelsbanken, Högskolan Dalarna, Nordea, SEB och Swedbank deltagit.

Nominerade Årets Exportföretag 2023

 • Carl Larsson-gården – Sundborn
  Carl och Karin Larsson har haft ett stort inflytande på svensk och internationell design och arkitektur i över 100 år. Med en unik plats i vackra Sundborn lockar denna pärla till sig gäster från världens alla hörn. Genom satsning med deras app och utflygande utställningar kan Carl Larsson-gården ses världen över och vår kända målare och hans textiltillverkande hustru lockar än fler besökare från hela jorden.
 • Gustafs Scandinavia Aktiebolag – Gustafs
  Företaget har gått en annan väg än sina konkurrenter och med ett nytänkande i försäljningsstrategi har de vågat säga nej till kunder men ändå ökat sin omsättning drastiskt de senaste åren. Även om företaget ångar på har man ett material som inte ger eld i baken och satsar stort på produktutveckling. Genom sina djärva beslut har företaget slutat vara mossiga och klivit in i finrummet, där de kommer förbli.
 • Pressmaster Aktiebolag – Älvdalen
  Pressmaster fortsätter sin tillväxtresa och i ett pressat läge trivs man som bäst. Med personal som brinner för uppgiften, fokus på flöden och ökad kapacitet sprider sig verktygen över världen. Att klämma till med en exportandel på över 90% visar vad Älvdalens pärla är kapabel till.
 • Sit Right Aktiebolag – Nås
  Företaget som har sitt ursprung i felsittande skogsmaskinister men som under årens lopp vuxit till att nu innefatta fler verksamhetsben och har en stor del av världskartan i sin kundstock. Med ledord som produktutveckling och kundanpassning är vi säkra på att företaget griper tag i flera kunder och marknader som efterfrågar snabba leveranser från Dalarna.

I jurygruppen för Årets Exportföretag har representanter från Almi, Dalarna Science Park, Exportarena Dalarna, Hitachi Energy, KPMG, Mellansvenska Handelskammaren, ScanArc, Visit Dalarna och Åkerströms deltagit.

2023-11-28T10:41:06+01:00november 28th, 2023|