Nomineringar till Årets Företagsledare och Årets Nyföretagare!

Med glädje presenterar vi de nominerade i de sista två kategorierna för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan:

Nominerade Årets Företagsledare 2023

 • Fredrik Hoel, Simplitude AB – Borlänge
  Företagsledaren vill skapa världens bästa arbetsplats. Han styr genom delegering, förtroende och ett ledarskap anpassat efter såväl individ som situation. Hans viktigaste ledstjärna är att människor ska må bra och vara behövda, då presterar man som bäst. Alla i bolaget jobbar enligt värdegrunden, Passionerade, Inkluderande & Kreativa, som gör att bolaget ständigt har en PIK:ande trend. Med många järn i elden hittar ledaren och hans medarbetare nya möjligheter för att växla upp verksamheten mot nya höjder.
 • Tomas Ramsell, Västanhede Group AB – Avesta
  Med en god dos idérikedom och förmåga att se möjligheter har företagsledaren byggt en hel företagsgrupp. Han håller blicken höjd, fattar snabba beslut och har god koll på de viktiga nyckeltalen. Han bygger en stabil och inkluderande  organisation som tillsammans med honom tar bolaget på en resa mot gränslösa mål.
 • Angelica Ekholm, Dalarna Science Park – Borlänge
  Mod och ständig utveckling är ledstjärnan för såväl ledaren som för dess organisation. För att uppnå de strategiska målen har ledaren en tydlig metod där alla blir engagerade och involverade. Tillsamman med sin organisation sätter ledaren hela Dalarna på kartan och etablerar kraft och innovation som två viktiga komponenter i Dalarnas DNA.
 • Fredrik Bertils, Edvin Larssons Mekaniska Aktiebolag – Dala-Järna
  På den lilla orten har företagsledaren låtit företaget gro från sitt frö till att bli en blomstrande rörelse. Genom hans enorma engagemang och tydlig koppling mellan laget och företaget så har han lyckats med en enorm bedrift, att bygga ett bolag som mångdubblat sig många gånger om. Våga, gör fel, gör om och gör rätt är receptet till framgången enligt ledaren själv.

I jurygruppen för Årets Företagsledare har representanter från Adecco Group, EY, First Hotel Grand, Grant Thornton, Hansson & Partners, KPMG, Nordlo och Nya Ledarskapet deltagit.

Nominerade Årets Nyföretagare 2023

 • Fredrik Karlsson, Qestio AB – Borlänge
  Med gedigen erfarenhet av produktion i ryggsäcken tog Fredrik klivet och startade Qestio. På kort tid har han skapat ett framgångsrikt företag som jobbar med produktions- och underhållsutveckling. Tillsammans med kunden skapar dom värde genom förbättringar och effektivisering. Nyckeln till framgång har varit ett hållbarhetsfokus och att vara både kunden och medarbetaren nära.
 • Evelyn Hult, Boss Business Partners North AB – Mora
  Boss Business Partner och dess grundare Evelyn Hult nomineras för hennes enastående insatser i att stötta drivna ambitiösa kvinnor. Evelyn har startat ett kvinnligt nätverk för att ge mod, kompetens och självförtroende. Hon brinner för att fler kvinnor ska ta plats i styrelser och vill få fler kvinnor att driva och äga bolag. Evelyn är en inspirerande förebild för att skapa förändring och får kvinnor att våga!
 • Andreas Stendalen och Johan Käck, Portbolaget i Bergslagen AB – Grängesberg
  Efter 30 års vänskap beslutade sig Andreas Stendalen och Johan Käck för att starta företag tillsammans. Ett vinnande koncept där 25 års erfarenhet inom branschen slogs ihop och blev Portbolaget i Bergslagen. Deras dedikation, närhet och personliga tillvägagångssätt har skapat ett framgångsrikt portföretag som erbjuder effektiva lösningar för kunder i hela Bergslagen.
 • Robert Gärdeäng, Kennet Nilsson och Lennart Nilsson, Svensk Fordonsladdning AB – Rättvik
  Svensk Fordonsladdning grundades av en brödratrio i Rättvik med stöttning av en gammal barndomsvän. Företaget har haft, och har, en stark tillväxt som varit möjlig tack vare lång erfarenhet, ett bra team, affärsmässighet samt hållbarhet som fokus. Företaget är idag en ledande leverantör av helhetslösningar inom fordonsladdning och energilagring och verkar i hela Sverige.

I jurygruppen för Årets Nyföretagare har representanter från 3vlig Redovisning, Bjursås Sparbank, Clockwork Bemanning & Rekrytering, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, Ludvig & Co, Moodeko och Södra Dalarnas Sparbank deltagit.

2023-11-29T07:13:42+01:00november 29th, 2023|