Stjärngalan 2015

Stjärngalan 2015 hade temat Framgång, och en framgång blev det. Enligt många deltagare var det den bästa Stjärngalan någonsin. Omkring 600 företagare deltog, från både större och mindre företag. Kvällen bjöd på givande affärsmingel, härlig stämning, underhållning och många kloka ord från våra föreläsare.

Unikt bemötande ger framgång

Jessica Öhlund och Johan Nestor från IKEA-varuhuset i Borlänge berättade om visionen att bli Sveriges trevligaste IKEA-varuhus. IKEA Borlänge hade under sitt första år 1,7 miljoner besökare vilket är en stor succé för ett varuhus med ett upptagningsområde på 250 000 personer.

– Det går som bäst för oss när vi kan balansera den affärsmässiga sidan med vår satsning på att utveckla vår personal och våra arbetssätt. Vi har en triangel med visionen, affärsidén och personalidén som lika viktiga faktorer, konstaterade Johan Nestor.

Från hobby till framgångsrikt bryggeri

Björn Falkeström berättade hur det gått till att skapa Sveriges sjätte största bryggeri ur ett hobbyintresse.

Genom passionen för öl, ett företagsekonomiskt sinnelag och en vilja att ständigt utvecklas förvandlades hobbyn till ett framgångsrikt företag. Björn Falkeström, Sylvia Falkeström och de andra på Oppigårds bryggeri har gjort en resa många kanske drömmer om, men få vågar genomföra.

– Det säljs 240 miljoner liter öl på Systembolaget varje år. 1,2 miljoner av dem kommer från Oppigårds. Hittills har vi varit bortskämda med att sälja i princip allt vi producerat, berättade Björn.

Framgång med Zlatankampanj

– Zlatan är trevlig och bra för försäljningen. Men bilden och känslorna han förmedlar om Volvo måste bottna i det vi gör också.

Det sa Anders Gustafsson, vd på Volvo Car Sverige AB, när han gjorde en av sina sällsynta föreläsningar för allmänheten under årets Stjärngala.

Han berättade om ett företag som gått från perioder av tvekan och dåligt självförtroende, till ett företag som bottnar i klara och tydliga värderingar.

– Volvo ska stå för och leverera Skandinavisk lyx, det ska synas och kännas på alla sätt, förklarade Anders Gustafsson.

Framgång ut i världen

– Varför ska man försöka göra något annat än något riktigt stort?

Så sa Hannah Risander under sitt föredrag om Hotell Hagström. Det som tidigare var det något sömniga Hotell Älvdalen har Hannah omformat till både hotell, museum, upplevelselokal och turistattraktion under namnet Hotell Hagström. Albin Hagström byggde dragspelen som musiksatte de svenska dansbanorna, när sedan rocken kom gick han över på elgitarrer. Instrumenten är idag vida kända över hela världen. 2015 var det 90 år sedan han grundade firman.

– Det är dags att göra något mer av det namnet, för Älvdalen och alla som tycker om att bo på hotell, beslöt Hannah Risander.

2017-06-28T16:34:14+02:00juni 28th, 2017|