Stjärngalan 2016

MAGISK STJÄRNGALA!

Årets Stjärngala bjöd på givande affärsmingel, härlig stämning, magisk underhållning och många kloka ord från de sex föreläsarna. Vi är otroligt glada och stolta över positiva omdömen från flera gäster men framför allt är vi fantastiskt glada över att det finns så många duktiga företagare i Dalarna.

FÖRELÄSNINGSREFERAT: AYAD SKAPAR SIN EGEN FRAMGÅNGSMAGI

Att ha ett driv, tänka målmedvetet och inte krångla till; det är receptet för framgång, enligt handelsmannen Ayad Al Saffar. Med järnvilja och fokus har han tagit sig från flyktinglägret i Rättvik till en plats bland näringslivets toppar.

Glöden lyser ur ögonen på entreprenören Ayad Al Saffar när han äntrar scenen på Stjärngalan 2016. Utan vare sig manus eller stödlappar berättar han med energi och medmänsklighet om sitt livs resa till dags dato.

FÖRELÄSNINGSREFERAT: HUR MAGISK ÄR VÅR EKONOMI?

Negativa räntor och börsfall. Vad händer i vår omvärld, vad betyder det för den svenska ekonomin och vad händer med de finansiella marknaderna?

Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar AB, föreläste på ett av seminarierna under Stjärngalan. Hon förklarde på ett enkelt och överskådligt sätt hur omvärlden påverkar vår svenska ekonomi.

FÖRELÄSNINGSREFERAT: ATT VERKA MAGISKT STORT PÅ LITEN ORT

Krister Mossberg och Jon Lind förklarade hur ett företag som CTEK på en liten ort som Vikmanshyttan med 870 invånare kan verka i stora delar av världen. Det har inte med orten utan med människor att göra.

Sedan starten har CTEK sålt drygt 6 miljoner produkter i 70 länder. Enkelt uttryckt kan man säga att det började med att man lyckades knäcka nöten om hur man kan ladda ett batteri till 100%.

FÖRELÄSNINGSREFERAT: GAMMALT BLIR NYTT – EN MAGISK FÖRVANDLING AV LOXODONTA

Att göra ett generationsskifte är inte alltid enkelt. Och inte alltid enkelt när man är i en hård bransch som jobbar med mjuka människor. Men för Ludvikabaserade it-företaget Loxodonta har framgångsreceptet varit att jobba med personalen, långsiktighet och våga tänk nytt.

enny Larson, VD och ekonomichef i Loxodonta berättar inspirerande tillsammans med kollegan och partnern Mattias Pettersson, vice VD och försäljningschef om hur de har jobbat för att göra förvandlingen magisk för alla inblandade. Idag är det 11 år sedan de tog över rodret efter Jennys pappa som startat och lagt grunden till IT-bolaget. Från början var det enbart hårdvara i form av persondatorer som såldes på kontoret i Ludvika. Men när pc-användandet utvecklades och blev var mans produkt hårdnade klimatet och man insåg att kunden även krävde experthjälp och närhet av ett helt annat slag. Man stod vid ett vägskäl och tog ett strategiskt beslut att bli duktiga på tjänster med drift och råd. Fokus flyttades från hårt till mjukt och personliga relationer.

2017-06-28T16:33:56+02:00juni 7th, 2017|