Årets Nybyggare och Årets Nytänkare

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Nybyggare

Årets Nybyggare ska ha utländsk bakgrund, vara förebildsskapande och en inspirationskälla till andra samt ha bidragit till den lokala tillväxten. Företaget ska ha funnits i Dalarna under minst 3 år och visat ett positivt resultat eller utveckling.

JURYGRUPP

Almi Företagspartner GävleDala, Falun Borlänge-regionen, Invest in Dalarna Agency, Länsstyrelsen Dalarna, PwC , Dalakraft och SEB.

Nagla Negm El Dim Hussein, Shamsen Assistans AB, Djurås

Nagla Negm El Dim har med en genuin känsla för service och kvalitet utifrån kundens behov byggt upp ett starkt företag. Den enskilde individen är i fokus, både som kund och anställd, när företaget tar sikte på framtiden.

Penikandjonom Kone, P. Solenergi & Service AB

Penikandjomon Kone har på ett målmedvetet sätt utbildat sig och vidareutvecklat sitt företag där kvalitet och service är i fokus. Genom att koppla ihop ett behov i Elftenbenskusten med svensk teknik siktar företaget på framgång både lokalt och internationellt.

Tomas Schreiber och Christiane Tise, Schweden Aktiv, Sörsjön

Tomas och Christiane har arbetat fokuserat genom att erbjuda det unika i svensk natur till en utländsk publik och på så vis stärkt Dalarna som varumärke. Genom framgångsrika samarbeten med det lokala näringslivet har paret bidragit till en stärkt regional tillväxt.

 

Årets Nytänkare

Årets Nytänkare har utvecklat en idé till en produkt eller tjänst med nya eller banbrytande egenskaper. Produkten eller tjänsten ska ha kommersiellt intresse.

JURYGRUPP

Almi Företagspartner GävleDala, Quality Hotel Galaxen Borlänge, Länsstyrelsen Dalarna och Dalarna Science Park och Falu kommun

Stefan Lysén, Luvian AB, Falun

Ett långt och strategiskt utvecklingsarbete har lett fram till ett nytt revolutionerade system inom branschen. Systemet är både energi- och kostnadsbesparande och ger användarna en fantastisk upplevelse av sitt inomhusklimat.

Susanna Bergstrand Börjegren, NoseOption AB, Borlänge

NoseOption AB har med målmedvetenhet, marknadsfokus och stor professionalism tagit en idé fram till kommersiell produkt med internationell marknadspotential.

Ulrika Lindqvist, Schine Innovation, Falun

Produkterna från Schine innebär ökad livskvalitet och självständighet för sina användare, samtidigt som de minskar risken för feldosering. Tack vare stor lyhördhet för kundens behov i utvecklingsarbetet har produkterna på kort tid blivit mycket uppskattade.

2017-06-05T10:03:26+02:00december 6th, 2016|