Årets Företag och Årets Exportföretag

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarlett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

JURYGRUPP

Falu Energi & Vatten, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Leksandsdörren AB, Leksand

Med god lönsamhet, hög kvalitet, gediget hantverk och modern teknik har företaget en ständig strävan att driva utvecklingen framåt. De jobbar hårt med varumärket och har kunder både inom- och utomlands och företaget har sin självklara plats i Dalarna.

Nordschakt AB, Hedemora

Med en framtid som ser ljus ut vill företaget ge hög service och bygga långsiktiga relationer. Flexibilitet och snabbhet är framgångsfaktorer och företaget känner en stolthet att kunna leverera över förväntan.

Tractive AB, Borlänge

Ett familjeföretag med ett starkt varumärke som satsar på organisk tillväxt och ny utveckling av kraftfulla maskiner. Med sin stora andel av produkter på export har företaget satt Dalarna på kartan.

 

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag uppvisar en stark utveckling av sin export och har en stark och positiv utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

JURYGRUPP

Almi Företagspartner GävleDala, Business Sweden, Mellansvenska Handelskammaren, SSAB

Autoform, Malung

I Malung vakuumformar man framtiden i plast, främst i form av bagagerumsmattor och takboxar. På ett imponerande sätt har man har pressat in i princip alla bilmärken i sin affär och genom det format en exportaffär på 80% av företagets omsättning. Man tar ansvar för framtiden genom att hållbarhet är en naturlig del av tillverkningen.

Feal, Horndal

Ett företag med stolt förankring i Horndal som på sina femton år gått från en inhemsk marknad till en imponerande exportandel på två tredjedelar och försäljning i 32 länder. Man övervinner hinder i sin ramptillverkning genom att satsa på personal, lokal produktion och kontroll på hela värdekedjan.

Pappelina, Falun

Med en ständigt ökande exportandel täcker man golv över hela värden med mattor som formges och vävs i Dalarna. Varumärket står ständigt i centrum och varje ny affärspartner och försäljningsplats värderas noggrant för att skapa rätt förutsättingar. Det är lätt att förstå att inredningsintresserade världen över golvas av den vackra och enkla designen i Pappelinas produkter.

2017-06-05T10:03:22+02:00december 7th, 2016|