Årets Nyföretagare och Årets Företagsledare

Härmed presenterar vi årets nominerade i ytterligare två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

JURYGRUPP

Bjursås Sparbank, Södra Dalarnas Sparbank, Leksands Sparbank, Dalarna Science Park, Region Dalarna

Håkan Fredriksson, Plåtslageri i Ludvika AB

Håkan har sedan starten 2014 etablerat sig inom plåtslageribranschen i Ludvika med omnejd. Med stabil ekonomisk utveckling har han vidareutvecklat sin affärsidé på ett inspirerande sätt till att idag omfatta flera ben att stå på och med växande framtidsutsikter.

Ingrid och Anders Bergman, QSR Consulting AB, Säter

”Alla har rätt att komma hem från jobbet” är Ingrid och Anders motto. Därför levererar de via sitt företag utbildningar inom säkerhet samt även en app ”IKID” som underlättar viktigt kontrollarbete för kundföretagen.

Penikandjonom Kone, P. Solenergi & Service AB

Sedan 2015 har Kone utvecklat ett företag inom VVS-Service och installation av Solenergilösningar. Med god ekonomisk utveckling har han etablerat en stabil verksamhet med ett växande antal medarbetare, så väl i Dalarna som Elfenbenskusten.

 

Årets Företagsledare

Årets Företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och/eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper. Personen ska ha en tydlig ledarroll i eget företag eller som anställd verksamhetsledare.

JURYGRUPP

Adecco, EY, Grant Thornton, KPMG, Hansson & Partners, Nya Ledarskapet och PwC.

Gunnar Jönsson, Fiskarhedenvillan, Borlänge

Gunnar Jönsson – Fiskarhedenvillan – har tagit sitt företag från bottenplattan hela vägen genom taket med hjälp av öppenhet, en tydlig vision och fullt fokus på kunden. Utmanar genom okonventionella lösningar, oliktänkande och entusiasm.

Håkan Gustavsson, Autoform Malung

Håkan Gustavsson – Autoform – genom energi och driv bygger företagsledaren ett företag idag och i framtiden. Engagemang, stolthet och trygghet är kärnvärden som skapar produkter som skapar såväl trygghet som enkelhet på en global arena.

Pierre Bengtsson – MAFI AB, Mora

Pierre Bengtsson – Mafi – en företagsledare som ser som sitt uppdrag att arbeta med fördelat ansvar, delaktighet och tydlighet för att skapa hög  motivation och kreativa lösningar. Företagsledare har, tillsammans med sitt team av medarbetare, tagit sitt företag från norra Dalarna ut i hela vida världen.

2017-06-05T10:02:53+02:00december 8th, 2016|