Vinnare av Stjärnan 2016

Årets Nyföretagare

Penikandjonom Kone, P. Solenergi & Service AB

Med sitt ansvarsfulla och samtidigt orädda entreprenörskap, har denne företagare byggt upp en stabil verksamhet som tar ett traditionellt hantverk till nya miljömedvetna lösningar i nya delar av världen. Med stor generositet delar årets nyföretagare också med sig av sina erfarenheter till andra företagare i Dalarna.

Årets Exportföretag

Autoform, Malung

Ett företag med en ständigt växande exportmarknad och en produktion som stadigt utvecklas. I en extremt tuff bransch är deras vinstmarginal på 10% mycket imponerande. Att skapa den i ett vacuum är ännu mer beundransvärt.

Årets Ungdomsföretagare

Tom Sakofall, Nuvida AB

Att våga drömma, att ta tag i sin idé, se affärsmöjligheten och utveckla den fullt ut- Det har årets ungdomsföretagare verkligen tagit fasta på. Genom målmedvetenhet och sitt entreprenörskap har årets ungdomsföretagare utvecklat sitt företagande för att möta en av dagens stora utmaningar. Med engagemang, kompetent arbete och samarbete har verksamheten snabbt kunnat byggas upp till dagens och morgondagens behov.

Årets Nybyggare

Nagla Negm El Dim Hussein, Shamsen Assistans AB, Djurås

Årets Nybyggare har med ett genomtänkt och långsiktigt entreprenörskap framgångsrikt vårdat och utvecklat sitt företag under ledorden valfrihet och flexibilitet.

Årets Företag

Tractive AB, Borlänge

Med en stark företagskultur och en stor innovationskraft har bolaget visat upp en imponerande organisk tillväxt. Med målet att bli marknadsledande inom sin nisch har företaget lyckats i sin satsning att tillverka produkter med hög kvalitet och hållbar prestanda.

Årets Nytänkare

Susanna Bergstrand Börjegren, NoseOption AB, Borlänge

Produkten fyller ett stort marknadsbehov. Med känsla för kundens behov och näsa för affärer har NoseOption lagt grunden för kommersiella framgångar på en global marknad. En värdig vinnare av Årets Nytänkare!

Årets Företagsledare

Pierre Bengtsson – MAFI AB, Mora

En företagsledare som vågar utmana sin affär, håller örat på rälsen och drar de stora penseldragen. Han tar sina medarbetare och sin organisation till nya höjder, hänger upp och klämmer fast, tar språnget ut i framtiden och breddar såväl marknader som vyer. Årets företagsledare är: Pierre Bengtsson, Mafi

Årets Varumärke

Leksands IF, Leksand

Med självinsikt och stort allvar har man lyckats återta kommandot över sitt varumärke. Med struktur, envishet och en urstark tro har man återsamlat sina krafter och är nu starkare än någonsin. Att framgångarna också infunnit sig visar än en gång att målmedvetenhet och strategi vinner i längden.

Årets Dalaprofil

Jenny Rissveds

Modig, stark, med kyligt lugn,
Smart, vass, med fokus bäst,
Ung, tuff, ett skickligt proffs.

Hon är företagare. Hon är viktig för sin sport och bidrar till utveckling av Dalarnas varumärke, till gagn för vårt näringsliv och vår attraktivitet. Med framgång och ödmjukhet inspirerar hon en ny generation att motionera och cykla MTB. Hon är fostrad i Falu Cykelklubb och redan folkkär. Som kronan på verket kröntes 2016 års framgångsrika säsong med hennes och Dalarnas allra första kvinnliga sommar OS-guld!

Årets Dalaprofil 2016 är: Jenny Rissveds

2017-06-09T09:53:52+02:00juni 5th, 2017|