Årets Ungdomsföretagare, Årets Företag och Årets Varumärke

Härmed presenterar vi årets första nominerade i tre kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Ungdomsföretagare

Årets Ungdomsföretagare ska inte vara äldre än 30 år och genom målmedvetet, engagerat och kompetent arbete ha etablerat och utvecklat ett eget företagande.

JURYGRUPP

Dala Energi, Dalakraft, Dalarnas Försäkringsbolag, Högskolan Dalarna, Region Dalarna och Ung Företagsamhet.

Emelie Vester, Säters Cykel och Motor

En person som med tydligt ledarskap, insikt och energi omstrukturerat arbetet för att kostnadsmedvetet öka lönsamheten och utvecklat verksamheten i den riktning kunderna efterfrågar. Att både våga gasa och bromsa för att satsa på nya häftiga, coola trender som gäller. Att göra det man är bra på, att sälja och prata med kunderna.

Erik Nalén, Nallens Entreprenad, Rättvik

En modig person som inte är rädd för utmaningar och som tidigt varit verksam inom många olika branscher. Genom sina bekanta och ett brett kontaktnät har han skapat tillväxt och nya affärsmöjligheter, där han alltid varit mån om kunden. Där glöden och drivkraften skapar energi att vilja lite mer, att aldrig säga nej och där det ena leder till det andra.

Martin Bogg, Boggs Automation, Mora

En person som på ett ödmjukt, engagerat och kompetent strategiskt sätt utvecklat företaget inom klassisk tillverkningsindustri. Med kontroll över processer, ny teknik, efterfrågan från gamla och nya kunder och samhälle utvecklat förutsättningarna för företaget att växa ytterligare.

Robin Sjöblom, Rättvik/Falun Bowling & Krog

En målmedveten person som med intresse, mod och engagemang tidigt utvecklat sitt sinne för affärer och modernt ledarskap. På ett inspirerande sätt har han hittat kreativa lösningar tillsammans med medarbetarna och lagt grunden för ett modernt nöjespalats där kunden och helhetsupplevelsen är i fokus.

 

Årets Företag

Årets Företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarlett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

JURYGRUPP

Falu Energi & Vatten, First Hotel Brage, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

AB Hammarprodukter, Falun

Ett familjeföretag, i andra generation, med ett starkt varumärke. Företaget har ett brett sortiment av produkter och tillverkar skyltar, märksystem och fågelskydd med huvudsaklig inriktning på elkraftsindustrin, telesektorn och spårbunden trafik. Produkterna har utvecklats tillsammans med kunder och specialister vilket gjort att företaget idag är marknadsledande i Norden med återförsäljare i ett trettiotal länder över hela världen. Ett lokalt företag som värnar om bygden och dess invånare samt den lokala idrotten.

Grangärde Musteri AB, Ludvika

Ett familjeföretag med lång erfarenhet och egna ekologiska odlingar som är en av de största i Europa. De arbetar för att ta fram prisvärda ekologiska produkter i eget musteri där 90% av alla produkter är KRAV-märkta. Företaget har gjort investeringar som mångdubblat deras produktionsmöjligheter och även börjat exportera en viss del.

Kläppen Ski Resort AB, Malung-Sälen

Familjeföretaget som arbetar med stort fokus på gästernas helhetsupplevelse, detta genom en engagerad personal och med lönsamhet i fokus. Företaget strävar hela tiden efter att utveckla verksamheten med innovativa lösningar och är visionär vad gäller nyheter och utveckling. Ett välkänt varumärke i en expansiv bransch.

Oppigårds Bryggeri AB, Hedemora

Familjeföretaget drivs sedan 14 år på släktgården från år 1735. Företaget jobbar hela tiden efter att utveckla verksamheten och nya produkter. Deras varumärke är välkänt på den svenska marknaden och de framtida möjligheterna ser företaget i nya produkter och exportmarknaden. Ett lokalt företag som är mån om bygden och dess framtid.

 

Årets Varumärke

Årets Varumärke i Dalarna ska ha haft en stark utveckling under året i såväl kännedom som inställning samt ha bidragit stort till företagets finansiella resultat.

JURYGRUPP

Appelli Advokater, Almi Företagdpartner GävleDala, DT/MittMedia, TV4 och 2047 Science Center

Bruzzoni, Falun

De har skapat en imponerande vacker form på en produkt som man tidigare helst gömt undan i badrumsskåpet. Med design och varumärkestänk i hjärtat springer Bruzzoni fort i det glapp som de identifierat på marknaden. Och de springer långt ut på en global marknad.

Fiskarhedenvillan, Borlänge

Nyckeln till framgång för Fiskarhedenvillan har alltid varit kvalitet och kundfokus. Det är värden som också ligger till grund för deras varumärkesarbete som ger dem en tydlig plattform att kommunicera sina platsbyggda erbjudanden med en allt större marknad.

Kläppen Ski Resort AB, Malung-Sälen

Genom fokus på upplevelsen i sin välregisserade kommunikation inspirerar Kläppen sina kunder med en stor dos charm och generositet. Budskapet i det rörliga materialet i deras sociala kanaler går rakt genom rutan och lockar ständigt nya besökare till sin anläggning i Sälen.

Leksands sparbank

I snart 150 år har den här banken styrt undan från direktörsbonusar för att stället återinvestera i sin hembygd. Nu har de även styrt sin kommunikation från generiska erbjudanden för att istället tala om hur de vill ge tillbaka till Siljansbygden. Leksands Sparbank är nämligen #ingenvanligbank.

2017-12-03T16:31:54+01:00december 4th, 2017|