Årets Nyföretagare och Årets Exportföretag

Härmed presenterar vi årets nominerade i två kategorier för Dalarna Business utmärkelse Stjärnan.

 

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personenerna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

JURYGRUPP

Bjursås Sparbank, Dalarna Science Park, Leksands Sparbank, Panang Kommunikation, Region Dalarna och Södra Dalarnas Sparbank

Annica Hanses, IDEH AB, Avesta

Efter många år som ekonomicontroller i offentlig sektor ville Annica prova något nytt. Med stöd från en hamburgerälskande pappa och kollegor startade hon som franchisetagare Burger King vid Dalahästen i Avesta. Idag har restaurangen 35 anställda och visar god ekonomisk tillväxt.

Johanna Malm, Johanna Malms Flora AB, Älvdalen

Johanna har gått från att ha sålt blommor i lekstugan, via anställningar som florist, till en blomsterbutik i Älvdalen. Med stor uppskattning från återkommande kunder och flera intressanta företagskunder på gång, driver Johanna sin verksamhet med stor inspiration, stolthet och känsla för detaljer.

Mari Moberg och Karin Gysling, Zornkullornas Café AB, Mora

Mari och Karin vågade ta klivet och satsa på sin dröm. De driver idag en väl fungerande och uppskattad verksamhet på anrik mark i Mora. Café Zorn serverar mat och bakverk av hög kvalitet och har många återkommande gäster.

Valbona Shala, Feen AB, Borlänge

Ett brinnande intresse för integrations och arbetsmarknadsfrågor och en stark tilltro till människans drivkraft och potential, fick Valbona att starta eget. Genom sitt bolag erbjuder hon utbildning och bemanning till basindustri, offentlig sektor och gröna näringar – alltid med människan i fokus.

 

Årets Exportföretag

Årets Exportföretag ska uppvisa en stark utveckling av sin export och ha en gynnsam tillväxt och utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet.

JURYGRUPP

Almi Företagspartner GävleDala, Business Sweden, Dalarna Science Park, Hydroforming Design Light, Mellansvenska Handelskammaren och SSAB.

Dellner Couplers AB, Falun

Dellner Couplers är kronjuvelen i den koncern som leds och utvecklas från den idylliska byn i Falun. På fyra år har företaget tredubblat sin omsättning och med en ökande exportandel visar kopplingen till lönsamheten inga tecken på att Vika.

Feal AB, Horndal

Feal har sina rötter fast förankrade i framtidsorten Horndal, med en krona som sträcker sig ut över 32 av väldens länder. De rampar upp sin tillverkning genom att gräva där de står och satsa på en personal som mår bra i ett samhälle som de vill återinvestera i.

Morakniv AB, Mora

Morakniv är ett nytt företag med en mycket lång historia. De marknadsför sina skarpa produkter i 55 länder via influencers, sociala medier och en lokalförankrad säljkår – alltid med fokus på varumärke och marknadsanpassad design.

Pressmaster AB, Älvdalen

Pressmaster kniper sina kunders hjärta genom en genuin förståelse av deras behov, något som både deras Private label tillverkning och ständigt växande affär visar. Att klämma till med en exportandel på 86% visar vad Älvdalens pärla är kapabel till.

 

2018-01-05T08:10:34+01:00december 6th, 2017|