Vinnare av Stjärnan 2017

Årets Nyföretagare

Annica Hanses, IDEH AB, Avesta

Med järnkoll på ekonomin har denna företagare byggt en stark verksamhet som skapar tillväxt och arbetstillfällen. I en konkurrensutsatt bransch visar företagaren att det går att vända på steken och nå framgång.

Årets Exportföretag

Dellner Couplers AB, Falun

Med en stark drivkraft och tydliga strategier har de lyckats koppla sin starka tillväxt med en lika stark lönsamhet. Den internationella handeln går som tåget med en exportandel som ligger på 99%. Vi är både stolta och glada för att loket till detta världsföretag finns i Dalarna.

Årets Ungdomsföretagare

Robin Sjöblom, Rättvik/Falun Bowling & Krog

En inspirerande och målmedveten person som tidigt började jobba inom branschen med en vision om att skapa en helhetsupplevelse för kunden. Ledarstilen utgår från människan där alla är lika mycket värda och har ett gemensamt mål. Höga ambitioner leder till nya kunskaper som omsätts i praktiken oavsett område och personen har genom sitt företagande skapat en livsstil som världen kretsar kring.

Årets Företag

AB Hammarprodukter, Falun

Ett starkt varumärke med gott renommé. Familjeföretaget som med nytänkande, god kvalitet och ständig utveckling har ökat omsättningen och gjort succé både i Sverige och Internationellt. Företaget värnar om den lokala anknytningen och har stort fokus på nöjda kunder och på personalens individuella utveckling.

Årets Nytänkare

Stefan Lysén, Luvian AB, Falun

Produkten fyller ett stort marknadsbehov och svarar mot viktiga samhällsutmaningar inom både klimat och hälsa. Att kunden dessutom snabbt ser ekonomiska fördelar med att uppleva fjälluft hemma gör att företaget lagt grunden för framgångsrik expansion.

Årets Företagsledare

David Pagels – Dellner Couplers, Falun

Med en ledarskapsstil som aldrig gör avkall på laget före jaget har denna företagsledare lyckats skapa stolthet och engagemang. Genom att leva värdegrunden, ha kul och agera som en förebild styr företagsledaren ett bolag som går som tåget.

Årets Varumärke

Fiskarhedenvillan, Borlänge

Med flexibilitet och valfrihet som grund har företaget en tydlig planlösning för sitt varumärke. Stommen i affären är fortfarande den svenska marknaden, men i snabb takt bygger de nu ut för export.

Årets Dalaprofil

Stefan Olsson, Falu Tennisklubb

Årets Dalaprofil är en suverän inspiratör och en mycket god förebild. Med stor ödmjukhet visar han att ingenting är omöjligt. Dalaprofilen har haft många bollar i luften genom åren sedan han började sin idrottsliga karriär som sjuåring. Med Dalarna som utgångspunkt har han målmedvetet tagit sig ut i världen och med precision slagit sig in i världseliten. Han är en av de tre svenskar som lyckats med bedriften att vinna Wimbledon.

2018-01-26T10:01:41+01:00januari 26th, 2018|